• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
  • Erasmus+
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia Kosmetyku
    • Kurs Wyrównawczy
    • Collegium Studiów Podyplomowych
      • Strategia i misja rozwoju
      • Studia Podyplomowe
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Opłaty
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Wznowienie studiów
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
      • Katalogi
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
    • Udogodnienia
      • Kurs języka polskiego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
      • Oferta specjalna dla firm
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Informacje ogólne
        • Publikacje tradycyjne
        • Publikacje elektroniczne
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
    • Proces dyplomowania – Promotor/Recenzent
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Oferta specjalna dla firm
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Biuro Collegium Studiów Podyplomowych
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia Kosmetyku
    • Kurs Wyrównawczy
    • Collegium Studiów Podyplomowych
      • Strategia i misja rozwoju
      • Studia Podyplomowe
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Opłaty
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Wznowienie studiów
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
      • Katalogi
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
    • Udogodnienia
      • Kurs języka polskiego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
      • Oferta specjalna dla firm
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Informacje ogólne
        • Publikacje tradycyjne
        • Publikacje elektroniczne
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
    • Proces dyplomowania – Promotor/Recenzent
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Oferta specjalna dla firm
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Biuro Collegium Studiów Podyplomowych
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Czuję chemię! 2 Edycja

COVER COVID 19


DRUGA EDYCJA OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU BIOLOGICZNO-CHEMICZNEGO DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH

"CZUJĘ CHEMIĘ!"

loading...
INFORMACJE
SPOTKANIA ONLINE
MATERIAŁY EDUKACYJNE
SŁOWA KLUCZOWE

O KONKURSIE

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu całej Polski.

Celem konkursu jest rozwój wiedzy z zakresu chemii i biologii  wśród uczniów szkół ponadpodstawowych oraz nabycie przez nich umiejętności uczenia się.

W ramach konkursu uczniowie będą zdobywali wiedzę pozwalającą dostrzegać związki funkcjonalne pomiędzy chemią a biologią. Konkurs ma za zadanie pokazać i uświadomić uczestnikom, jak ważny i złożony jest chemiczny aspekt funkcjonowania każdego ze zmysłów człowieka, które są integralnymi biologicznymi narzędziami umożliwiającymi postrzeganie rzeczywistości zbudowanej ze związków chemicznych.

Udział w konkursie jest bezpłatny.

 Zapraszamy do obejrzenia zaproszenia do udziału w konkursie,
wystosowanego przez Pana dr n. chem. Sebastiana Grzyba,
Rektora WSIiZ”

 

ETAPY KONKURSOWE

I
ETAP

 TEST WIEDZY ONLINE
(wszyscy zakwalifikowani do Konkursu Uczestnicy)

15.05.2023, 10:00
(60 min.)

ONLINE
[NA PLATFORMIE
Click Meeting]

II
ETAP

FINAŁOWY – CZĘŚĆ POSTEROWA
(20 Uczestników z najwyższym wynikiem testu)

02.06.2023
(termin nadesłania posterów - 20 Uczestników z najlepszym wynikiem testu)

12.06.2023, od 10:00
termin prezentacji posterów
(5 najlepszych posterów)

ONLINE
[NA PLATFORMIE
Click Meeting]

 Uwaga! Daty mogą ulec zmianie

 

ZGŁOSZENIA I REGULAMIN

 

PRZYJMOWANIE ZGŁOSZEŃ DO KONKURSU TRWA NAJPÓŹNIEJ DO DNIA 17.03.2023

 

ZGŁOSZEŃ UCZESTNIKÓW DO KONKURSU DOKONUJE KOORDYNATOR SZKOŁY PO UZYSKANIU ZGODY OD RODZICA/OPIEKUNA PRAWNEGO LUB UCZNIA PEŁNOLETNIEGO

NA KOMPLETNE ZGŁOSZENIE SKŁADAJĄ SIĘ:

  1. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY ONLINE wypełniony przez Koordynatora Szkoły
  2. ZAŁĄCZNIK 1a lub 1b złożony w oryginale do Organizatora
  3. ZAŁĄCZNIK 2 złożony w oryginale do Organizatora


ZAPISZ SIĘ

Regulamin konkursu do pobrania >TUTAJ<

Załącznik nr 1a - Oświadczenie Rodzica/Opiekuna (Uczestnicy niepełnoletni) >TUTAJ<

Załącznik nr 1b - Oświadczenie Uczestnika (Uczestnicy Pełnoletni) >TUTAJ<

Załącznik nr 2 - Formularz zgłoszeniowy Koordynatora >TUTAJ<

Załącznik nr 3 - Wytyczne dotyczące wykonania posteru >TUTAJ<

Plakat konkursu do pobrania >TUTAJ< 

Dokumenty należy dostarczyć osobiście lub przekazać za pośrednictwem poczty tradycyjnej do siedziby Organizatora:
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia Biuro Marketingu ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 18, 02-366 Warszawa,
lub podpisane i zeskanowane dokumenty w formacie PDF przesłać mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 Z jednej szkoły ponadpodstawowej może zostać zgłoszonych maksymalnie 30 Uczestników.
W przypadku chęci zgłoszenia większej ilości Uczestników, prosimy o kontakt pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Każdy przypadek będzie rozpatrywany indywidualnie przez Organizatora Konkursu.

 

SPOTKANIA PRZYGOTOWUJĄCE
[online]

Chemizm smaku (zmysł smaku) – 28.03.2023 r. (godz. 14:00),

Chemizm słuchu (zmysł słuchu) – 04.04. 2023 r. (godz. 10:00),

Chemizm dotyku (zmysł dotyku) – 14.04.2023 r. (godz.: 10:00),

Chemizm widzenia (zmysł wzroku) – 18.04.2023 r. (godz. 10:00),

Chemia powonienia (zmysł węchu) – 25.04.2023 r. (godz.: 10:00)

 

NAGRODY

Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:

I miejsce −  nagroda „złoty indeks WSIiZ” na studia + nagroda pieniężna o wartości 2000 zł dla szkoły

II miejsce − nagroda „złoty indeks WSIiZ” na studia + nagroda pieniężna 1500 zł dla szkoły

III miejsce − nagroda „złoty indeks WSIiZ” na studia + nagroda pieniężna 1000 zł dla szkoły

 

ORGANIZATOR

Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
(ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366)
Osobą do kontaktu jest Eryk Chodowski (Biuro Marketingu) – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

PARTNERZY I PATRONI KONKURSU

PARTNER STRATEGICZNY

PATRON HONOROWY

 

Konkurs „Czuję Chemię 2. Edycja” został objęty Patronatem Honorowym przez Mazowieckiego Kuratora Oświaty. Patronat Honorowy nie oznacza wpisania tego przedsięwzięcia w wykaz zawodów wiedzy, artystycznych i sportowych, organizowanych przez Kuratora Oświaty, które mogą być wymienione na świadectwie ukończenia szkoły

Czytaj więcej

 

PATRONI MEDALNI

 

Organizator wraz z Partnerami Konkursu przygotowali dla Uczestników szereg spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie.

Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting.

 

HARMONOGRAM SPOTKAŃ PRZYGOTOWUJĄCYCH

Chemizm smaku (zmysł smaku) 28.03.2023 r. godz.: 14:00  Obejrzyj
Chemizm słuchu (zmysł słuchu) 04.04. 2023 r. godz.: 10:00  Zapisz się
Chemizm dotyku (zmysł dotyku) 14.04.2023 r. godz.: 10:00  Zapisz się
Chemizm widzenia (zmysł wzroku) 18.04.2023 r. godz.: 10:00 Zapisz się
Chemia powonienia (zmysł węchu) 25.04.2023 r. godz.: 10:00 Zapisz się

 


Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany tematu lub terminu Spotkania, jeśli zmiana ta będzie podyktowana okolicznościami na które, Organizator nie miał wpływu.

w przygotowaniu

W przygotowaniu

O uczelni

  • Informacje o nas
  • Prezentacja uczelni
  • Kadra
  • Rady Pracodawców
  • Rada Konsultacyjna
  • Samorząd Studentów
  • Osiągnięcia studentów
  • Projekty UE
  • Wydarzenia
  • Naukowa Sesja posterowa HPCI
  • Akademia Liderów Health & Beauty
  • Targi Praktyk i Stażu
  • WSIiZ TV
  • Bezpieczeństwo COVID-19
  • RODO
REKRUTACJA
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia
  • Organizacja i zarządzanie w ochronie zdrowia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda