• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Dla Studenta
  • Biblioteka

COVER WSIIZ b


BIBLIOTEKA

loading...
Katalog Online
Wirtualna Biblioteka Nauki
Regulamin

Bogactwo księgozbioru Biblioteki WSIiZ przyciąga wszystkich miłośników literatury popularnonaukowej. Pozycje zbieżne z profilem kształcenia Uczelni pozwalają studentom na efektywne pogłębianie swojej wiedzy. Na bibliotecznych półkach studenci i nauczyciele akademiccy znajdą pozycję z wielu dziedzin nauki m.in. kosmetologii, zdrowa publicznego, medycyny, zarządzania, marketingu, ochrony środowiska, prawa, ekonomii, administracji i szerokiego spectrum nauk technicznych.

Pomocne z pewnością okażą się również słowniki specjalistyczne oraz podręczniki do nauki wybranego języka obcego. 

Czytelnicy Biblioteki WSIiZ oprócz podręczników, monografii i zeszytów naukowych mogą również zapoznać się ze zbiorami branżowych czasopism, które cyklicznie uzupełniane są o nowo wydane numery. Niejednokrotnie również stanowią cenną pomoc w przygotowywaniu prac semestralnych.

Każdy odwiedzający Bibliotekę WSIiZ może liczyć na profesjonalną i życzliwą obsługę. Pracownicy służą wsparciem w kwestii doboru odpowiedniej literatury każdemu czytelnikowi. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości osoby korzystające z zasobów bibliotecznych mają możliwość uzyskania pomocy i rzeczowej odpowiedzi. Z pewnością ma to pozytywny wpływ na szybsze wywiązywanie się ze studenckich obowiązków.

Obsługa wypożyczalni jest możliwa dzięki wykorzystaniu programu komputerowego LIBRA 2000. Służącego do bieżącej ewidencji zasobów bibliotecznych WSIiZ.

 

Katalog Biblioteki WSIiZ

 

Biblioteka WSIiZ dołączyła do Wirtualnej Biblioteki Nauki, w ramach której nasi studenci mają dostęp do publikacji naukowych zgromadzonych  w takich bazach, jak:

  • Informator ICM - Informator dla instytucji akademickich i naukowych
  • Bazy  - Zakres i zasady udostępniania zasobów licencyjnych Wirtualnej Biblioteki Nauki w roku 2016
  • Elsevier - Ok. 1780 tytułów bieżących z rocznikami od 1995 oraz archiwa 350 tytułów niekontynuowanych lub kontynuowanych pod inną nazwą.
  • Scopus - Interdyscyplinarna baza abstraktów i cytowań z zakresu nauk matematyczno-przyrodniczych, technicznych, medycznych i humanistycznych.
  • Springer - Ok. 1960 czasopism bieżących oraz ok. 390 czasopism archiwalnych.
  • Web of Knowledge - Artykuły naukowe
  • Wiley - 1371 tytułów z nauk ścisłych, humanistycznych i społecznych wraz z archiwami od 1997 roku.
  • Nature - Platforma poświęcona nauce medycyny
  • Science - Międzynarodowy tygodnik naukowy czasopisma, opublikowane przez American Association for Advancement of Science (AAAS).

 

W celu przeglądania zasobów można również skorzystać ze zbiorczej przeglądarki Wirtualnej Biblioteki Nauki

Dostęp do zasobów poprzez sieć szkoły.

 

WIRTUALNA BIBLIOTEKA NAUKI

REGULAMIN DO POBRANIA

SZKOLENIE BIBLIOTECZNE

Dla Studenta

  • E-Dziekanat
  • Informator dla studentów
  • Rozkład zjazdów
  • BON
  • Biblioteka
  • Proces dyplomowania
  • Dział Płatności
  • Dział Praktyk
  • Biuro Karier
  • Stypendia
  • Organizacje studenckie
  • Punkt Konsultacyjny
  • ERASMUS +
  • Osiągnięcia studentów
  • Materiały do pobrania
  • BHP
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia


logo szary

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom

Back to top