• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Dla Studenta
  • Organizacje studenckie

COVER WSIIZ b


ORGANIZACJE STUDENCKIE

loading...
Koła Naukowe
Kluby Praktyczne
Regulamin
Kontakt
"Nadrabianki" - Chemia

Opiekunowie koła naukowego:

dr inż. Agata Piotrowska

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: Chemia Kosmetyczna

Cele Koła Naukowego:

  • Uzupełnienie wiedzy ze szkoły średniej, wynikające z nauczania zdalnego

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Chemia szkoła średnia

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Omówienie zagadnień z zakresu chemii - liceum

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Badania in vivo preparatów kosmetycznych

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. chem. Agnieszka Chojnacka

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: Chemia Kosmetyczna

Cele Koła Naukowego:

  • rozwijanie indywidualnych zainteresowań;
  • poszerzenie wiedzy na temat metod oceny badania preparatów kosmetycznych zwłaszcza w aspekcie badań in vivo;
  • przygotowanie praktyczne do wykonywania pomiarów oceniających kondycję skóry człowieka;
  • tworzenie ankiet do badań aplikacyjnych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Badania in vivo (dermatologiczne, aplikacyjne,  aparaturowe).
  • Badania sensoryczne i organoleptyczne.
  • Realizacja prac dyplomowych w oparciu o tematykę Koła Naukowego.
  • Współpraca z innymi Kołami Naukowymi.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • wiedzę teoretyczną i praktyczną dotyczącą badań in vivo produktów kosmetycznych oraz badań sensorycznych/organoleptycznych;
  • sympatyczną atmosferę;
  • dostęp do  wybranej aparatury f-my Courage&Khazaka.

Terminarz spotkań:

  • 22 marca 2022 r., g. 18.00 (on-line)
  • 26 kwietnia 2022 r., g. 17.30-19.30 (BW18 s. 0.2)
  • 25 maja 2022 r., g. 17.30-19.30 (BW18 s. 0.2) 
Badania naukowe w kosmetologii

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. chem. Karolina Krzywoszyńska

Forma: stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Cele Koła Naukowego:

  • Poszerzenie zainteresowań naukowych studentów
  • Rozszerzenie wiedzy studentów na temat badań naukowych
  • Rozbudowanie umiejętności planowania badań i eksperymentów naukowych oraz ich opisywania i prezentacji
  • Rozwój umiejętności selekcji literatury naukowej i jej oceny m. in. pod względem rzetelności

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Badania naukowe z zakresu m. in. kosmetologii, chemii kosmetycznej czy technologii produkcji kosmetyków

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zestaw do prezentacji multimedialnej

Terminarz spotkań:

  • 15 marca 2022 r., g. 15.00 (BW18 s. 1.5)
  • 10 maja 2022 r., g. 15.45 (BW18)
Co tak naprawdę oznacza zdrowy styl życia?

Opiekunowie koła naukowego:

prof. dr hab. n. med. Andrzej Ziemba

Forma: -

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Propagowanie zasad zdrowego stylu życia
  • Zapewnienie studentom wiedzy, którą każdy nowoczesny człowiek powinien posiadać

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Wysiłek fizyczny, negatywne skutki jego braku, zasady zdrowej diety, zasady nawadniania organizmu, informacje o suplementach diety

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Ciekawe wykłady, unikatowe informacje

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Dermokosmetologia - terapie kosmetologiczne skóry zmienionej chorobowo

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. społ. Joanna Klonowska, mgr Agata Skiwska

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Cele Koła Naukowego:

  • Rozwijanie i pogłębianie szeroko pojętej wiedzy kosmetologiczno-dermatologicznej
  • Doskonalenie wiedzy teoretycznej zdobytej w ramach uczestnictwa w Kole poprzez uczestnictwo
    w wykładach, dyskusjach, szkoleniach i kursach
  • Wyjazdy do specjalistycznych gabinetów kosmetologicznych, dermatologicznych.
  • Organizowanie oraz udział w konferencjach, sympozjach, seminariach naukowych oraz pokazach
  • Wdrażanie członków Koła do pracy naukowej
  • Organizowanie spotkań i współpraca z instytucjami i organizacjami o podobnych celach działania
  • Prezentowanie osiągnięć własnych Koła i promowanie Uczelni

Czym zajmuje się Koło?

  • Uczestnictwem w pracach naukowo-badawczych z obszaru kosmetologii i dermatologii
  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych
  • Organizacją wycieczek i wyjazdów naukowo-dydaktycznych
  • Współpracą z innymi kołami naukowymi
  • Przygotowaniem przez członków publikacji naukowych oraz popularno-naukowych związanych
    z działalnością Koła

Podczas zajęć zapewniamy:

  • przyjazną atmosferę
  • dostęp do najnowszych doniesień naukowych
  • dostęp do nowoczesnej aparatury
  • dostęp do profesjonalnych kosmetyków
  • dostęp do zasobów biblioteki

Terminarz spotkań:

  • 14 kwietnia 2022 r., g. 10.00-13.00 (BW18)
  • stacjonarnie - na tygodniu, godziny przedpołudniowe
  • on-line - na tygodniu, godziny popołudniowe
Dyskusyjny klub czytelniczy

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. chem. Karolina Krzywoszyńska

Forma: stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Zachęcenie studentów do czytania i formułowania wypowiedzi na temat przeczytanych treści
  • Rozbudowanie umiejętności kulturalnej dyskusji, abstrakcyjnego myślenia oraz poszerzenie zakresu słownictwa

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Beletrystyka

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zestaw do prezentacji multimedialnej

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Fizjologia sportu

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. o kult. fiz. Krzysztof Mizera

Forma: stacjonarna

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Przedstawienie najważniejszych zagadnień dotyczących fizjologii sportu od strony praktycznej

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Przedstawieniem najistotniejszych aspektów związanych z fizjologią sportu, z przygotowaniem motorycznym, testami diagnostycznymi, planowaniem treningów

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Rzetelną wiedzę i ciekawe tematy z zakresu fizjologii sportu

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Naturalne związki organiczne

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. biol. Tadeusz Walczyński

Forma: stacjonarna

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Rozszerzenie wiedzy o naturalnych związkach organicznych występujących w roślinach stosowanych w kosmetologii
  • Kształtowanie umiejętności planowania, przeprowadzania, analizy i prezentowania wyników eksperymentów
  • Integracja studencka poprzez udział w zjazdach i konferencjach naukowych
  • Propagowanie wiedzy chemicznej

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Fitochemia
  • Techniki izolacji i fizykochemicznych metod badań związków chemicznych

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Możliwość praktycznego zapoznania się z technikami badawczymi

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Oblicza współczesnej chemii

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. chem. Sebastian Grzyb

Forma: -

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Analiza badań i publikacji naukowych dotyczących aktualnych, innowacyjnych rozwiązań z zakresu chemii ze szczególnym uwzględnieniem zastosowań w obszarach: chemii kosmetycznej (dla studentów kierunków: Chemia kosmetyczna, Technologia kosmetyku i Kosmetologia) oraz chemii żywności (dla studentów kierunku Dietetyka)
  • Poszerzanie wiedzy i rozwijanie zainteresowań w obszarze bieżących, innowacyjnych rozwiązań z zakresu chemii kosmetycznej, technologii kosmetyku, surowców i produktów kosmetycznych oraz chemii żywności, suplementów diety, surowców wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
  • Poszerzanie wiedzy z zakresu zastosowań chemii we współczesnym świecie

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Analiza bieżącej literatury naukowej i tematycznych, naukowych baz danych obejmujących publikacje z dziedzin: nauk ścisłych i przyrodniczych, inżynieryjno-technicznych, medycznych i nauk o zdrowiu
  • Analiza i próba rozwiązywania aktualnych problemów i zagadnień z obszaru chemii kosmetycznej oraz chemii żywności
  • Dyskusja nad rolą chemii we współczesnym świecie i znaczeniem jej osiągnięć dla współczesnego człowieka
  • Przygotowanie publikacji tematycznych i artykułów popularnonaukowych do czasopism branżowych

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Publikacje tematyczne i branżowe z obszaru chemii kosmetycznej oraz chemii żywności
  • Dostęp do międzynarodowych baz naukowych
  • Możliwość otwartej dyskusji i wymiany poglądów

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Pogłębienie wiedzy z chemii

Opiekunowie koła naukowego:

dr inż. Agata Piotrowska

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: Chemia Kosmetyczna

Cele Koła Naukowego:

  • Uzupełnienie i pogłębienie wiedzy z zakresu chemii

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Wyjaśnienie problemów/zagadnień z zakresu chemii

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Miłą atmosferę

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Prawo żywnościowe - czy wiemy co jemy?

Opiekunowie koła naukowego:

mgr Magdalena Wolska

Forma: on-line

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Poszerzenie wiedzy z zakresu regulacji dotyczących żywności
  • Rozwijanie umiejętności sprawnego poruszania się po aktach prawnych oraz bazach aktów prawa polskiego i unijnego
  • Zdobycie wiedzy na temat przepisów prawnych regulujących zagadnienia związane w szczególności ze specyficznymi kategoriami żywności (np. suplementy diety, żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, żywność ekologiaczna) oraz bezpieczeństwem żywności (np. HACCP, GMP)
  • Praktyczne stosowanie przepisów prawa

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Przepisy prawne dotyczące żywności
  • Charakterystyka prawna poszczególnych kategorii żywności, np. GMO, suplementy diety, żywność ekologiczna, żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, produkty plant-based, nowa żywność i inne
  • Systemy certyfikacji żywności
  • Kierunki rozwoju sektora spożywczego oraz produkcji żywności
  • Bezpieczeństwo żywności

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Praktyczne wskazówki dotyczące stosowania prawa
  • Dostęp do materiałów pogłębiających wiedzę
  • Otwartość na dyskusje i pytania dotyczące żywności
  • Najnowsze informacje i trendy w branży spożywczej i prawie żywnościowym

Terminarz spotkań:

  • 21 marca 2022 r., g. 18.00-19.30
  • 12 kwietnia 2022 r., g. 18.00-19.30
  • 09 maja 2022 r., g. 18.00-19.30
  • 06 czerwca 2022 r., g. 18.00-19.30
Substancje pochodzenia roślinnego

Opiekunowie koła naukowego:

mgr farm. Aldona Adamska-Szewczyk

Forma: on-line

Kierunek: Chemia kosmetyczna, Kosmetologia

Cele Koła Naukowego:

  • Poszukiwanie i analiza źródeł aktywnych biologicznie substancji pochodzenia naturalnego oraz ich wpływu na procesy zachodzące w organizmie w świetle najnowszych doniesień naukowych
  • Upowszechnianie tematyki związanej z propagowaniem profilaktyki dietozależnych chorób cywilizacyjnych na uczelni i poza uczelnią
  • Poszerzanie wiedzy na temat fitoterapii schorzeń, w tym choroby metaboliczne
    i schorzenia dermatologiczne
  • Rozwijanie pasji i indywidualnych zainteresowań członków koła

Czym zajmuje się Koło?

  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych
  • Współtworzeniem publikacji naukowych
  • Organizacją otwartych spotkań tematycznych z udziałem ciekawych osób
  • Realizacją prac dyplomowych w oparciu o tematykę Koła Naukowego
  • W dalszej perspektywie współpracę z innymi Kołami Naukowymi w obszarze badawczym

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Miłą atmosferę
  • Indywidualne podejście do każdej osoby
  • Dostęp do najnowszych badań naukowych w ramach źródeł bibliotecznych oraz doniesień naukowych

Terminarz spotkań:

  • 16 marca 2022 r., g. 18.00-19.30
  • 06 kwietnia 2022 r., g. 18.00-19.30
  • 18 maja 2022 r., g. 18.00-19.30
  • czerwiec 2022 r. - warsztaty stacjonarne
Współczesne choroby cywilizacyjne

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. społ. Anna Pękacka-Kochanowska

Forma: on-line

Cele Koła Naukowego:

  • edukacyjny
  • utrwalenie, poszerzenie wiadomości zdobytych podczas zajęć

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • edukacja prozdrowotna
  • zdrowie publiczne
  • dietetyka
  • kosmetologia

Podczas zajęć zapewniamy:

  • zdobycie umiejętności praktycznych z zakresu zdrowotnych aspektów stylu życia
  • zapoznanie się z profilaktyką oraz leczeniem w współczesnych chorób cywilizacyjnych
  • przedstawienie najnowszych badań i wytycznych

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Żywienie, a zdrowie człowieka

Opiekunowie koła naukowego:

mgr inż. Anna Galczak-Kondraciuk

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: -

Cele Koła Naukowego:

  • Celem głównym działalności koła jest przybliżenie wiedzy dotyczącej żywienia i aktywności fizycznej, oraz wpływ tych czynników na stan odżywienia człowieka

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Wpływ żywienia na stan odżywienia osób aktywnych fizycznie
  • Wpływ żywienia na stan odżywienia sportowców
  • Wpływ żywienia i aktywności fizycznej na stan odżywienia osób z zaburzeniami metabolicznymi

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Ciekawe spotkania bogate w rzetelną wiedzę

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Autoprezentacja, czyli jak szukać pracy i ją znaleźć?

Opiekunowie klubu:

dr n. o kult. fiz. Tomasz Maziarczyk

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Nauka budowania własnej wartości
  • Nauka budowania profilu osobowościowego
  • Pokazanie się z dobrej strony
  • Wyróżnienie się na rynku pracy

Czym zajmuje się Klub?

  • Zajmiemy się pozytywnym budowaniem wizerunku od prostego opisu siebie po zdefiniowanie własnej osoby na rynku pracy

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Pomoc w odnalezieniu i opisaniu swoich mocnych stron oraz predyspozycji zawodowych
  • Nauczymy się pozytywnie wzmacniać swój wizerunek

Terminarz spotkań:

  • 24 marca 2022 r., g. 12.45-14.15
  • 21 kwietnia 2022 r., g. 12.45-14.15
  • 19 maja 2022 r., g. 12.45-14.15
  • 09 czerwca 2022 r., g. 12.45-14.15
Drenaż limfatyczny w praktyce kosmetologa

Opiekunowie klubu:

mgr Jacek Hernik

Forma: stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Cele Klubu:

  • Uzupełnienie i ugruntowanie wiedzy na temat oddziaływania drenażu limfatycznego opartej na mechanizmach fizjologicznych
  • Przypomnienie i uzupełnienie zasad wykonania masażu chłonki
  • Nabycie umiejętności wykonywania manualnego drenażu tkanek według różnych metod i szkół
  • Akcentowanie umiejętności stosowania masażu chłonki we wskazaniach występujących w praktyce kosmetologa gabinetowego
  • Nabycie umiejętności wykorzystania drenażu limfatycznego jako powszechnej metody codziennej profilaktyki zdrowia
  • Doskonalenie umiejętności manualnych
  • Nabywanie i gruntowanie praktyki pracy z ciałem
  • Doskonalenie kompetencji osobistych i społecznych

Czym zajmuje się Klub?

  • Propagowanie umiejętności pracy manualnej w środowisku kosmetologicznym
  • Nabycie i doskonalenie umiejętności wykorzystania drenażu limfatycznego stosowanego jako jednej z podstawowych metod masażu kosmetycznego

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zajęcia w formie stacjonarnej z pełnym przestrzeganiem aktualnych wymogów sanitarno-epidemiologicznych
  • Odpowiednio wyposażoną w sprzęt, materiały i media pracownię do zajęć praktycznych w siedzibie Uczelni
  • Fachową i doświadczoną opiekę merytoryczną oraz pedagogiczną
  • Zajęcia w małych, maksymalnie 14-osobowych grupach zapewniających pełną indywidualizację pracy
  • Bezstresową, sympatyczną i twórczą atmosferę zajęć

Terminarz spotkań (maj):

  • 10 maja 2022 r., g. 16.30-18.45
  • 17 maja 2022 r., g. 16.30-18.45
  • 24 maja 2022 r., g. 16.30-18.45
  • 31 maja 2022 r., g. 16.30-18.45
Gotowanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych oraz wg zasad diet leczniczych

Opiekunowie klubu:

dr n. med. Monika Gętek-Paszek, mgr Magdalena Kartasińska

Forma: -

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Nauka opracowywania praktycznych (odpowiednie proporcje składników, wielkość porcji dania, stosowanie adekwatnych produktów, smak, wygląd) przepisów i jadłospisów zgodnych z zasadami konkretnych diet leczniczych i roślinnych oraz przygotowanie smacznych dań wg zasad i opracowanych przepisów
  • Zapoznanie się z jednostkami chorobowymi, wymogami dietetycznymi w czasie leczenia i w profilaktyce, przygotowywanie odpowiedniego, zbilansowanego jadłospisu
  • Gotowanie wybranych opracowanych posiłków stosując odpowiednie techniki, produkty, konfrontując przygotowany teoretyczny przepis z praktycznym wykonaniem

Czym zajmuje się Klub?

  • Praktyczną realizacją diet leczniczych i profilaktycznych z zakresu chorób metabolicznych i cywilizacyjnych. Dzięki tym praktycznym zajęciom uczestnicy będą mogli uniknąć w pracy zawodowej rozczarowań swoich klientów, dotyczących posiłków niesmacznych, o nieadekwatnej porcji, czy czasem niewykonalnych z proponowanych składników

Podczas zajęć zapewniamy:

  • W czasie części teoretycznej – pracę w pracowni dietetycznej na kalkulatorach dietetycznych ALinat lub Kcalmar
  • W czasie zajęć praktycznych – gotowanie w pracowni żywieniowej

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Kosmetologia lecznicza i pielęgnacyjna

Opiekunowie Klubu:

mgr Justyna Gałat

Forma: stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Cele Klubu:

  • Propagowanie holistycznego modelu w codziennej pracy kosmetologa
  • Zapoznanie z najnowszymi technikami wykonywania zabiegów z zakresu kosmetologii
  • Poszerzanie wiadomości z zakresu kosmetologii pielęgnacyjnej i leczniczej
  • Przygotowanie praktyczne do wykonywania zabiegów z zakresu kosmetologii

Czym zajmuje się Klub?

  • Nauką kompleksowego i holistycznego podejścia w pracy kosmetologa
  • Poruszaniem tematu promocji zdrowia wśród klientów gabinetów kosmetologicznych
  • Zapoznaniem studentów z nowymi technologiami, preparatami, a także markami jakie pojawiają się na rynku
  • Możliwość obserwowania, a także aktywnego współtworzenia procedur zabiegowych, zależnie od potrzeb skóry klientów
  • Przeprowadzaniem zabiegów w formie warsztatowej

Podczas  zajęć  zapewniamy:

  • Możliwość przetestowania preparatów kosmetycznych
  • Możliwość zapoznania się z nowymi procedurami zabiegowymi
  • Możliwość (w niektórych przypadkach) zakupu certyfikatu po ukończonym szkoleniu

Terminarz spotkań:

  • 24 maja 2022 r., g. 14.00-18.00 (BW18)
Kosmetyki do makijażu

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Paula Jakubik

Forma: stacjonarna

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Celem klubu jest umiejętne planowanie i optymalizowanie receptur kosmetyków do makijażu

Czym zajmuje się Klub?

  • Surowce kosmetyczne
  • Kosmetyki
  • Technologia recepturowa
  • Właściwości kosmetyków

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Surowce kosmetyczne
  • Opakowania do kosmetyków
  • Aparaturę i szkło laboratoryjne

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Kosmetyki od A do Z - zasady recepturowania cz. 2 (Chemia kosmetyczna)

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Małgorzata Wodecka

Forma: stacjonarna

Kierunek: Chemia kosmetyczna

Cele Klubu:

  • Celem klubu jest umiejętne planowanie i optymalizowanie receptur kosmetycznych

Czym zajmuje się Klub?

  • Surowce kosmetyczne
  • Kosmetyki
  • Technologia recepturowa
  • Właściwości kosmetyków

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Surowce kosmetyczne
  • Opakowania do kosmetyków
  • Aparaturę i szkło laboratoryjne

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Kosmetyki od A do Z - zasady recepturowania cz. 2 (Kosmetologia)

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Edyta Leśniewska-Felczak

Forma: stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Cele Klubu:

  • Celem klubu jest umiejętne planowanie i optymalizowanie receptur kosmetycznych

Czym zajmuje się Klub?

  • Surowce kosmetyczne
  • Kosmetyki
  • Technologia recepturowa
  • Właściwości kosmetyków

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Surowce kosmetyczne
  • Opakowania do kosmetyków
  • Aparaturę i szkło laboratoryjne

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Makijaż kreatywny

Opiekunowie klubu:

mgr Renata A. Godlewska

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Zapoznanie z technikami makijażu artystycznego, praca własna studentów podczas zajęć nad projektami i wykonaniem makijaży kreatywnych

Czym zajmuje się Klub?

  • Makijaż kreatywny, artystyczny, przygotowanie do mistrzostw makijażu

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Kosmetyki i akcesoria niezbędne do pracy
  • Prosimy o zabranie własnych pędzli

Terminarz spotkań:

  • 14 marca 2022 r., g. 16.00-17.30 (on-line)
  • 06 kwietnia 2022 r., g. 16.00-19.00 (BW18 s. 1.3)
  • 12 maja 2022 r., g. 16.00-19.00 (BW18 s. 1.3)
  • 06 czerwca 2022 r., g. 16.00-19.00 (BW18 s. 1.3)
Nowoczesne emulgatory w recepturowaniu emulsji. Ocena parametrów

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Małgorzata Wodecka

Forma: stacjonarna

Kierunek: VI i VII semestr Chemii kosmetycznej

Cele Klubu:

  • Celem klubu jest recepturowanie z zastosowaniem nowoczesnych emulgatorów oraz ocena wpływu emulgatora na właściwości fizyko-chemiczne

Czym zajmuje się Klub?

  • Surowce kosmetyczne
  • Kosmetyki
  • Technologia recepturowa
  • Właściwości kosmetyków

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Surowce kosmetyczne
  • Opakowania do kosmetyków
  • Aparaturę i szkło laboratoryjne

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Ortopodologia

Opiekunowie Klubu:

mgr Magdalena Owczarek

Forma: stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia (II stopień), ścieżka kształcenia - Podologia

Cele Klubu:

  • Rozwijanie indywidualnych zainteresowań
  • Przygotowanie do realizacji prac dyplomowych o tematyce podologicznej
  • Rozwiązywanie problemów związanych z obszarem podologii
  • Ocena wpływu czynników chorobowych na występowanie nieprawidłowości w kończynach dolnych
  • Ocena wpływu aktywności fizycznej o różnym natężeniu na stopy

Czym zajmuje się Klub?

  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych
  • Poszerzaniem wiedzy studentów w obszarze podologii, kinezyterapii, fizykoterapii i masażu
  • Współpraca z innymi kołami naukowymi

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Dostęp do nowoczesnej aparatury
  • Dostęp do profesjonalnych kosmetyków firm polskich i zagranicznych
  • Dostęp na profesjonalnych narzędzi
  • Praktyczną możliwość zapoznania się z badaniem fizjoterapeutycznym
  • Zastosowanie kinesio-tapingu w podologii
  • Wykorzystanie zabiegów fizykoterapeutycznych w podologii
  • Zastosowanie ćwiczeń w deformacjach i schorzeniach występujących w kończynach dolnych
  • Miłą atmosferę
  • Dostęp do zasobów biblioteki

Terminarz spotkań:

  • 24 marca 2022 r., g. 08.30-12.30
  • 21 kwietnia 2022 r., g. 08.30-12.30
  • 25 maja 2022 r., g. 08.30-12.30
  • 23 czerwca 2022 r., g. 08.30-12.30
Podstawy masażu klasycznego w praktyce kosmetologa

Opiekunowie klubu:

mgr Jacek Hernik

Forma: stacjonarna

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Wykształcenie świadomości i rozumienia masażu klasycznego jako metody o uniwersalnym potencjale oraz możliwości powszechnego stosowania, nie tylko w fizjoterapii
  • Zdobycie i ugruntowanie wiedzy na temat oddziaływania masażu klasycznego opartej na mechanizmach fizjologicznych
  • Poznanie zasad ogólnych wykonania masażu klasycznego
  • Nabycie umiejętności poprawnego wykonywania technik masażu klasycznego
  • Akcentowanie umiejętności i konieczności stosowania masażu klasycznego we wskazaniach występujących w praktyce kosmetologa gabinetowego
  • Nabycie umiejętności wykorzystania masażu klasycznego jako powszechnej metody codziennej profilaktyki zdrowia
  • Doskonalenie umiejętności manualnych
  • Nabywanie i gruntowanie praktyki pracy z ciałem
  • Doskonalenie kompetencji osobistych i społecznych

Czym zajmuje się Klub (obszary zainteresowań)?

  • Propagowanie umiejętności pracy manualnej w środowisku kosmetologicznym
  • Nabycie i doskonalenie umiejętności wykorzystania masażu klasycznego stosowanego jako jednej z podstawowych metod pracy z ciałem w gabinecie kosmetologicznym

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zajęcia w formie stacjonarnej z pełnym przestrzeganiem aktualnych wymogów sanitarno-epidemiologicznych
  • Odpowiednio wyposażoną w sprzęt, materiały i media pracownię do zajęć praktycznych w siedzibie Uczelni
  • Fachową i doświadczoną opiekę merytoryczną oraz pedagogiczną
  • Zajęcia w małych, maksymalnie 14-osobowych grupach zapewniających pełną indywidualizację pracy
  • Bezstresową, sympatyczną i twórczą atmosferę zajęć

Terminarz spotkań (maj):

  • 04 maja 2022 r., g. 17.00-19.15
  • 18 maja 2022 r., g. 17.00-19.15
  • 25 maja 2022 r., g. 17.00-19.15
Ratownictwo medyczne

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Patrycjusz Kurek

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Zwiększenie świadomości na temat udzielania pierwszej pomocy
  • Wybranie reprezentacji WSIIZ oraz start w Mistrzostwach Polski

Czym zajmuje się Klub (obszary zainteresowań)?

  • Nauka oraz zwiększenie świadomości i umiejętności udzielania pierwszej pomocy
  • Zwiększenie świadomości prawnej w działaniach dotyczących zagadnienia pierwszej pomocy
  • Działania i pogadanki propagandowe na temat badań profilaktycznych

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Fantomy szkoleniowe( w tym całe ciało), rany pozoracyjne, sztuczna krew, środki opatrunkowe
  • Pogadanki z ciekawymi ludźmi np. z policjantem, strażakiem, ratownikiem, oficerem Wojska Polskiego oraz lekarzem, który opowie o specyfice udzielania pierwszej pomocy w danej służbie mundurowej

Terminarz spotkań:

  • 11 marca 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
  • 26 marca 2022 r., g. 17.30 (6-8x45min)(plener)
  • 08 kwietnia 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
  • 22 kwietnia 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
  • 13 maja 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s.19)
  • 27 maja 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
  • 03 czerwca 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
  • 24 czerwca 2022 r., g. 17.30 (4x45min)(AJ195 s. 19)
Stylizacja rzęs i brwi - next level

Opiekunowie klubu:

MAXLASH Professional: Katarzyna Gałężewska, Maciej Gałężewski

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: Kosmetologia

Wymagania dodatkowe: studenci III semestru i wyższych, posiadany certyfikat ze stylizacji rzęs bądź stylizacji brwi

Cele Klubu:

  • Pogłębianie wiedzy i umiejętności z zakresu stylizacji rzęs i brwi

Czym zajmuje się Klub:

  • Stylizacja rzęs i brwi

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Pogłębianie wiedzy i umiejętności z zakresu stylizacji rzęs metodami 1:1+volume, lifting, botox, koloryzacja i laminacja, geometria i henna pudrowa brwi
  • Niezbędne materiały i kosmetyki do prowadzenia zajęć stacjonarnych, testów domowych zleconych przez prowadzących, i webinarów

Terminarz spotkań:

  • 05 marca 2022 r., g. 18.00 (on-line)
  • 25 marca 2022 r., g. 17.30 (BW18)
  • 27 kwietnia 2022 r., g. 15.00 (BW18)
  • 25 maja 2022 r., g. 18.00 (on-line)
Trening zdrowotny

Opiekunowie klubu:

dr n. o kult. fiz. Tomasz Maziarczyk

Forma: on-line/stacjonarna

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Zapobieganie wadom postawy
  • Wzmocnienie gorsetu mięśniowego
  • Utrzymanie zdrowia
  • Kompensacja

Czym zajmuje się Klub?

  • Ćwiczenia fizyczne wzmacniające przede wszystkim mięśnie brzucha i grzbietu
  • Dokładny instruktaż oraz nadzór prowadzącego
  • Wprowadzenie do treningu zdrowotnego, wyrabianie nawyku zdrowej postawy i dbania o nią w czasie pracy

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Opiekę oraz instruktaż wykwalifikowanego trenera
  • Odrobinę zdrowia
  • Możliwość zrobienia czegoś dobrego dla ciała i ducha

Terminarz spotkań:

  • Planowane uruchomienie w semestrze zimowym r/a 2022/2023
Żywienie i suplementacja w wybranych dyscyplinach sportowych

Opiekunowie klubu:

mgr Justyna Mizera

Forma: stacjonarna/on-line

Kierunek: -

Cele Klubu:

  • Przygotowanie do komponowania diet i doboru suplementacji przy współpracy z konkretnymi sportowcami na różnym stopniu wytrenowania

Czym zajmuje się Klub?

  • Suplementy
  • Diety sportowe

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Dostęp do programu do układania diet
  • Prezentacje suplementów
  • Omówienie konkretnych diet i suplementacji na prawdziwych przypadkach sportowców

Terminarz spotkań:

  • 29 marca 2022 r., g. 13.30-16.30 (on-line)
  • 26 kwietnia 2022 r., g. 13.30-16.30 (BW18)
  • 21 maja 2022 r., g. 15.15-16.45
  • 11 czerwca 2022 r., g. 15.15-16.45

REGULAMIN ORGANIZACJI STUDENCKICH

Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

Rektor Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie stwierdza zgodność Regulaminu organizacji studenckich z ustawą Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce z dnia 20 lipca 2018 r. (Dz. U. poz. 1668 z późn. zm.) oraz Senatem Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.

 

Postanowienia ogólne

  1. W Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie funkcjonują oficjalnie dwa typy organizacji studenckich, zrzeszające studentów Uczelni, a mianowicie:
    1. koło naukowe – jednostka, której celem jest działalność naukowa i samokształcenie jej członków;
    2. klub praktycznego przygotowania zawodowego – jednostka, której celem jest działalność skupiająca się na rozwoju umiejętności praktycznych jej członków, jak również rozwoju ich kompetencji społecznych właściwych dla studiowanego kierunku.
  2. Dopuszcza się powołanie innych podmiotów, zrzeszających studentów Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, na wniosek złożony przez, co najmniej 25 studentów. Stosowny wniosek przedkładany jest do zaopiniowania przez Samorząd Studentów, a w dalszej kolejności do wiadomości Rektora.
  3. Nad każdą z organizacji studenckich nadzór sprawuje Opiekun.
  4. Organizacje studenckie Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie mogą podejmować współpracę z organizacjami krajowymi i zagranicznymi o takich samych celach i obszarach działalności.
  5. Działalność organizacji studenckich Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie jest całkowicie finansowana z pozyskanych przez nich środków własnych. Opiekunowie organizacji studenckich mają prawo do wnioskowania o przyznanie dodatkowych środków pieniężnych na swoją działalność do Władz Uczelni.

 

 

Cele i zadania organizacji studenckich

  1. Celem działalności organizacji studenckich jest:
    1. zainteresowanie studentów problematyką związaną ze studiowanym kierunkiem studiów lub ścieżką kształcenia,
    2. zastosowanie zdobytej w procesie uczenia się wiedzy w rozwijaniu zainteresowań naukowo – badawczych studentów,
    3. rozwijanie umiejętności praktycznych oraz kompetencji społecznych właściwych dla studiowanego kierunku studiów,
    4. propagowanie indywidualnych i grupowych osiągnięć studentów Uczelni, zarówno w obszarze badań empirycznych, jak i pracach rozwojowych,
    5. międzykierunkowej integracji studentów oraz pracowników Uczelni,
    6. rozwijanie osobowości swoich członków i pobudzanie w nich postaw sprzyjających do rozwoju zawodowego.
  2. Do zadań organizacji studenckich należy:
    1. organizowanie różnych form kształcenia pozaformalnego, zgodnych z ofertą edukacyjną Uczelni,
    2. organizowanie wspólnych inicjatyw o charakterze szkoleniowym, naukowym, kulturalnym i towarzyskim z organizacjami studenckimi reprezentującymi inne uczelnie wyższe,
    3. organizowanie wspólnych inicjatyw o charakterze naukowym i kulturalnym z ośrodkami i laboratoriami badawczymi, których działalność jest zbieżna z ofertą edukacyjną Uczelni,
    4. nawiązywanie, dbanie i umacnianie kontaktów z przedstawicielami środowiska społeczno – gospodarczego, poprzez zaangażowanie w swoje działania całej społeczności akademickiej WSIiZ w Warszawie.

 

Zasady członkostwa

oraz prawa i obowiązki członków organizacji studenckich

  1. Podstawą członkostwa w organizacji studenckiej jest złożenie deklaracji członkowskiej, stanowiącej załącznik nr 1 do niniejszego Regulaminu.
  2. Członkiem organizacji studenckiej może być tylko osoba posiadająca status studenta Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, która w chwili składania deklaracji członkowskiej nie jest zawieszona w prawach studenta oraz nie jest wobec niej prowadzone postępowanie dyscyplinarne.
  3. Członkowie danej organizacji studenckiej powinni wykazywać się determinacją w dążeniu do zdobywania wiedzy, umiejętności praktycznych oraz rozwijania kompetencji społecznych w obszarze zgodnym z jej działalnością.
  4. Każdy członek ma prawo do:
    1. swobodnego wyrażania swoich opinii w zakresie prowadzonej działalności i podejmowanych inicjatyw,
    2. udziału w wydarzeniach organizowanych na terenie Uczelni oraz w siedzibie podmiotów wspierających działalność organizacji studenckiej,
    3. rezygnacji z dalszego członkostwa bez podawania przyczyny.
  5. Każdy członek organizacji studenckiej jest zobowiązany do:
    1. przestrzegania postanowień niniejszego Regulaminu,
    2. aktywnego uczestnictwa w pracach wybranej organizacji studenckiej, a co za tym idzie sumiennego wypełniania swoich obowiązków wyznaczonych przez Opiekuna,
    3. dbania o wizerunek organizacji studenckiej oraz nieposzlakowaną opinię swoją oraz pozostałych członków, a także dobre imię Opiekuna,
    4. natychmiastowego poinformowania Opiekuna o podjęciu decyzji o rezygnacji z dalszego udziału w strukturach organizacji studenckiej. Ponadto do przekazania wszystkich informacji, które są w posiadaniu tylko i wyłącznie studenta, a które mogą mieć wpływ na dalsze sprawne działanie reprezentowanej dotychczas organizacji studenckiej.
  6. Członkostwo w wybranej organizacji studenckiej wygasa wskutek:
    1. dobrowolnego złożenia rezygnacji do wiadomości Opiekuna,
    2. skreślenia z listy studentów WSIiZ w Warszawie,
    3. ukończenia studiów.
  7. Dopuszcza się możliwość uczestnictwa w pracach organizacji studenckich absolwentów Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, ale tylko i wyłącznie jako przedstawicieli środowiska społeczno – gospodarczego. Pełniąc tym samym rolę doradcy i obserwatora zewnętrznego.

 

Opiekun organizacji studenckiej

  1. Opiekunem organizacji studenckiej może być nauczyciel akademicki, którego wykształcenie, dorobek naukowy lub doświadczenie zawodowe jest zbieżne z podstawą działalności danej organizacji studenckiej.
  2. Rektor dopuszcza możliwość powołania na Opiekuna klubu praktycznego przygotowania zawodowego przedstawiciela ze środowiska społeczno – gospodarczego, którego działalność zawodowa skupia się na obszarze działania klubu.
  3. Do obowiązków Opiekuna organizacji studenckiej należy:
    1. wyznaczenie jej podstawowego celu działalności,
    2. kierowanie jej działalnością poprzez samodzielne podejmowanie bieżących decyzji koniecznych do sprawnego funkcjonowania,
    3. sprawowanie nadzoru, a przede wszystkim kontroli zgodności podejmowanych inicjatyw z postawionym głównym celem działalności i celami szczegółowymi,
    4. reprezentowanie jej interesów wobec Władz WSIiZ w Warszawie i podmiotów zewnętrznych,
    5. ewidencjonowanie jej członków,
    6. dbanie o prawidłowe dysponowanie środkami finansowymi będącymi w jej posiadaniu.
  4. W przypadku czasowej niezdolności do sprawowania opieki nad organizacją studencką, Opiekun wyznacza swojego czasowego zastępcę.
  5. W przypadku całkowitej niezdolności do sprawowania opieki nad organizacją studencką przez Opiekuna, Rektor podejmuje decyzję o jej rozwiązaniu, bądź wyznaczeniu nowego Opiekuna.

 

Postanowienia końcowe

  1. Regulamin organizacji studenckich wchodzi w życie od r/a 2019/2020.
  2. Regulamin organizacji i funkcjonowania uczelnianych organizacji studenckich uchwalony w dniu 1 października 2015 r. traci swoją moc.

 

Do pobrania

  • Załącznik deklaracja członkowska
Monika Gałązka WSIiZ

Osoba odpowiedzialna za działalność organizacji studenckich:

Oktawia Romanowska
Specjalista ds. nauki
tel.: +48 22 562 35 31

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Monika Gałązka WSIiZ

Nadzór merytoryczny nad działalnością Klubów Praktycznego Przygotowania Zawodowego:  

dr n. społ. Joanna Klonowska
Prorektor ds. organizacyjnych i studenckich

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Monika Gałązka WSIiZ

Nadzór merytoryczny nad działalnością Kół Naukowych:  

dr n. chem. Karolina Krzywoszyńska
Prorektor ds. nauki

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 


  

 

 

Dla Studenta

  • E-Dziekanat
  • Organizacja roku akademickiego
  • Programy Studiów
  • BON
    • Punkt Konsultacyjny
  • Biblioteka
    • Godziny pracy
    • Księgozbiór
    • Czasopisma tradycyjne
    • Czasopisma on-line
    • IBUK Libra
    • Academica
    • Wirtualna Biblioteka Nauki
    • Przydatne linki
    • Współpraca międzybiblioteczna
    • Regulamin
  • Praktyki Studenckie
    • Praktyki Studenckie
  • Dział Płatności
  • Dział Stypendiów
  • Organizacje studenckie
  • ERASMUS +
  • Proces dyplomowania
    • Praca dyplomowa
    • Praktyczny egzamin zawodowy
    • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
    • Studia podyplomowe
  • Materiały do pobrania
  • Wsparcie studentów
  • Biuro Karier
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda