• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
    • Konkurs Jakość i Bezpieczeństwo Żywności
    • WSIiZ TV
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dofinansowanie PARP - studia podyplomowe
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Technologia kosmetyku II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
    • Konkurs Jakość i Bezpieczeństwo Żywności
    • WSIiZ TV
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dofinansowanie PARP - studia podyplomowe
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Technologia kosmetyku II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Dla Studenta
  • Osiągnięcia studentów

COVER WSIIZ b


OSIĄGNIĘCIA STUDENTÓW I ABSOLWENTÓW

loading...
Claudia Musiał
Claudia Musiał

mgr Claudia Musiał – absolwentka magisterium z kosmetologii bioestetycznej, trycholog. Praca dyplomowa dotycząca zastosowania komórek macierzystych zrealizowana została pod kierunkiem dr hab. n. med. Małgorzaty Frontczak-Baniewicz (Prof. IMDIK PAN) w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w roku 2017. Przewodnicząca Samorządu Studentów WSIiZ w latach 2015-2017 oraz Samorządu Studentów WSZ w latach 2012-2015. Obecnie doktorantka nauk medycznych Pierwszej Szkoły Doktorskiej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Projekt doktorski realizowany jest w Katedrze i Zakładzie Chemii Medycznej Wydziału Lekarskiego GUMed pod kierunkiem dr hab. n. med. Magdaleny Górskiej-Ponikowskiej (Prof. GUMed). Realizuje badania nad szlakami sygnalizacji w komórkach nowotworowych niedrobnokomórkowego raka płuca oraz badania określające cytotoksyczność polifenoli z zielonej herbaty. Ponadto absolwentka i wykładowca Wyższej Szkoły Zdrowia w Gdańsku. Aktualnie prowadzone moduły w Wyższej Szkole Zdrowia: Studia I stopnia – Kosmetologia Pielęgnacyjna; Studia Podyplomowe Trychologia Kosmetologiczna – Anatomia i Fizjologia Skóry Głowy, Niechirurgiczne i chirurgiczne metody uzupełniania włosów oraz Dermatologia Trychologiczna. Autorka publikacji naukowych, w tym z Listy Filadelfijskiej (International Journal of Molecular Sciences, Antioxidants, International Journal of Environmental Research and Public Health, Stem Cells Research), z dziedziny biologii i chemii medycznej z listy ministerialnej (Wiadomości Chemiczne), kosmetologii i trychologii (Kosmetologia Estetyczna) oraz publikacji popularnonaukowych (Aesthetic Business, Beauty Forum). Prelegentka na konferencjach naukowych i popularnonaukowych.

Publikacje z Listy Filadelfijskiej:
  • Musial C, Kuban-Jankowska A, Gorska-Ponikowska M. Beneficial Properties of Green Tea Catechins. Int J Mol Sci. 2020 Mar 4;21(5):1744. doi: 10.3390/ijms21051744.
  • Musial C, Zaucha R, Kuban-Jankowska A, Konieczna L, Belka M, Marino Gammazza A, Baczek T, Cappello F, Wozniak M, Gorska-Ponikowska M. Plausible Role of Estrogens in Pathogenesis, Progression and Therapy of Lung Cancer. Int J Environ Res Public Health. 2021 Jan 14;18(2):648. doi: 10.3390/ijerph18020648.
  • Musial C, Siedlecka-Kroplewska K, Kmiec Z, Gorska-Ponikowska M. Modulation of Autophagy in Cancer Cells by Dietary Polyphenols. Antioxidants (Basel). 2021 Jan 16;10(1):123. doi: 10.3390/antiox10010123.
  • Kuban-Jankowska A, Kostrzewa T, Musial C, Barone G, Lo Bosco G, Lo Celso F, Gorska-Ponikowska M. Green Tea Catechins Induce Inhibition of PTP1B Phosphatase in Breast Cancer Cells with Potent Anti-Cancer Properties: In Vitro Assay, Molecular Docking, and Dynamics Studies. Antioxidants (Basel). 2020 Nov 30;9(12):1208. doi: 10.3390/antiox9121208.
  • Musial, Claudia and Gorska-Ponikowska, Magdalena, Medical Progress: Stem Cells as a New Therapeutic Strategy for COVID-19. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3779504 or http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.3779504
Klaudia Gierszewska
 Kaludia Gierszewska 4 2

Klaudia Gierszewska - studentka kosmetologii. Od około 12 lat trenuje piłkę ręczna. Aktualnie gram w rozgrywkach pierwszo-ligowych w klubie „KS AZS AWF Warszawa” na pozycji rozgrywajacej. Od około 6 lat trenuje również piłkę ręczna plażową i moim największym osiągnięciem jest Mistrzostwo Polski. Od roku występuje z zespołem „MKS Sambor Tczew” w rozgrywkach PGNiG Summer Superliga, w których zajmujemy 6 miejsce w Polsce i 3 w ogólnej klasyfikacji wszystkich turniejów w Polsce. 

Poza piłką ręczną uwielbiam również chodzić na siłownie, pozować przed obiektywem, poznawać nowych ludzi, podróżować i marzyć.

 


Szanowne Studentki,

Szanowni Studenci,

wspieranie Waszego rozwoju to jeden z nadrzędnych celów działalności Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie. Kształcenie w ramach wybranych kierunków studiów oraz rozwój zainteresowań pozauczelnianych to ważne aspekty, w których Uczelnia na bieżąca otacza Was bezpośrednim wsparciem. Istotnym elementem tego wsparcia są podejmowane przez Was samych inicjatywy, Wasze sukcesy i osiągnięcia, a w szczególności te o charakterze naukowym, sportowym, artystycznym, zawodowym i społecznym.
Chcemy otoczyć Was wsparciem, promując w otoczeniu społeczno-gospodarczym: sylwetki, postawy i działania, które zapewne dla wszystkich będą niezwykle interesujące i inspirujące.
Dlatego serdecznie zachęcam Was do informowania o Waszych sukcesach i osiągnięciach. Wystarczy, że wypełnicie formularz załączony do niniejszego komunikatu lub wyślecie do Nas krótki filmik promujący Waszą aktywność.
Analizą i raportowaniem Waszych osiągnięć i sukcesów zajmuje się Biuro Karier. Zapraszamy, więc do kontaktu mailowego na adres:
biurokarier@wsiiz.pl.
Pokażmy wszystkim, że Studenci Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie – Nasi Studenci – i ich osiągnięcia są warte propagowania i naśladowania.
Gorąca zachęcam! I z niecierpliwością czekam na wszystkie przesłane przez Was informacje.

 

dr n. chem. Sebastian Grzyb
REKTOR Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

POBIERZ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

FORMULARZ

Wypełniony formularz prosimy wysłać na adres: biurokarier@wsiiz.pl

Dla Studenta

  • E-Dziekanat
  • Informator dla studentów
  • Rozkład zjazdów
  • BON
  • Biblioteka
  • Proces dyplomowania
  • Dział Płatności
  • Dział Praktyk
  • Biuro Karier
  • Stypendia
  • Organizacje studenckie
  • Punkt Konsultacyjny
  • ERASMUS +
  • Osiągnięcia studentów
  • Materiały do pobrania
  • BHP
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia


logo szary

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top