Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.
Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.
Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.
I ETAP |
Test wiedzy z podanego zakresu |
21.05.2021 |
ONLINE |
II ETAP |
Prezentacja tematu i odpowiedzi na pytania |
10.06.2021 |
ONLINE |
Regulamin konkursu do pobrania >TUTAJ<
Załącznik nr 1 - Klauzula informacyjna >TUTAJ<
Plakat konkursu do pobrania >TUTAJ<
Z jednej szkoły ponadpodstawowej może zostać zgłoszonych maksymalnie 30 Uczestników.
W przypadku chęci zgłoszenia większej ilości Uczestników, prosimy o kontakt pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Każdy przypadek będzie rozpatrywany indywidualnie przez Organizatora Konkursu.
Zachęcamy wszystkich uczestników do udziału w formie online w cyklu spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie.
Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting.
Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:
I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł
(1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000zł dla szkoły)
II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł
(500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500zł dla szkoły)
III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł
(250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)
Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
(ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366)
Osobą do kontaktu jest Michał Pielech (Dział Rekrutacji i Promocji) – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
MAZOWIECKI KURATOR OŚWIATY
POLSKA IZBA ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ |
POLSKA FEDERACJA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI |
PORTAL PERSPEKTYWY |
BLOG ZDROWONAJEDZENI |
Organizator wraz z Partnerami Konkursu przygotowali dla Uczestników szereg spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie.
Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting.
16.04.2021 | 11:00 | Wiem co jem, czyli słów kilka o chemii żywności | WIDEO |
22.04.2021 | 13:00 | Substancje Dodatkowe | WIDEO |
28.04.2021 | 10:00 | Znakowanie żywności | WIDEO |
10.05.2021 | 10:00 | Znakowanie żywności EKOLOGICZNEJ | WIDEO |
12.05.2021 | 10:00 | Jakość i bezpieczeństwo żywności | WIDEO |
Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany tematu lub terminu Spotkania, jeśli zmiana ta będzie podyktowana okolicznościami na które, Organizator nie miał wpływu.
Kampus nr 1 Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18 |
![]() |
Kampus nr 2 Al. Jerozolimskie 195 A |
Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.