Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.
Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.
Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.
I ETAP |
Test wiedzy z podanego zakresu |
21.05.2021 |
ONLINE |
II ETAP |
Prezentacja tematu i odpowiedzi na pytania |
10.06.2021 |
ONLINE |
Regulamin konkursu do pobrania >TUTAJ<
Załącznik nr 1 - Klauzula informacyjna >TUTAJ<
Plakat konkursu do pobrania >TUTAJ<
Z jednej szkoły ponadpodstawowej może zostać zgłoszonych maksymalnie 30 Uczestników.
W przypadku chęci zgłoszenia większej ilości Uczestników, prosimy o kontakt pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Każdy przypadek będzie rozpatrywany indywidualnie przez Organizatora Konkursu.
Zachęcamy wszystkich uczestników do udziału w formie online w cyklu spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie.
Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting.
Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:
I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł
(1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000zł dla szkoły)
II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł
(500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500zł dla szkoły)
III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł
(250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)
Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
(ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366)
Osobą do kontaktu jest Michał Pielech (Dział Rekrutacji i Promocji) – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
MAZOWIECKI KURATOR OŚWIATY
POLSKA IZBA ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ |
POLSKA FEDERACJA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI |
PORTAL PERSPEKTYWY |
BLOG ZDROWONAJEDZENI |
Organizator wraz z Partnerami Konkursu przygotowali dla Uczestników szereg spotkań przygotowujących. Celem spotkań jest przekazanie uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne. Udział w spotkaniach jest bezpłatny, dobrowolny i nieobowiązkowy. Nie wpływa formalnie na udział w Konkursie.
Spotkania odbędą się zdalnie na platformie ClickMeeting.
16.04.2021 | 11:00 | Wiem co jem, czyli słów kilka o chemii żywności | WIDEO |
22.04.2021 | 13:00 | Substancje Dodatkowe | WIDEO |
28.04.2021 | 10:00 | Znakowanie żywności | WIDEO |
10.05.2021 | 10:00 | Znakowanie żywności EKOLOGICZNEJ | WIDEO |
12.05.2021 | 10:00 | Jakość i bezpieczeństwo żywności | WIDEO |
Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany tematu lub terminu Spotkania, jeśli zmiana ta będzie podyktowana okolicznościami na które, Organizator nie miał wpływu.
Kampus nr 1 Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18 |
Kampus nr 2 Al. Jerozolimskie 195 A |