• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Osiągnięcia studentów

COVER WSIIZ b


OSIĄGNIĘCIA STUDENTÓW I ABSOLWENTÓW

Szanowne Studentki,

Szanowni Studenci,

wspieranie Waszego rozwoju to jeden z nadrzędnych celów działalności Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie. Kształcenie w ramach wybranych kierunków studiów oraz rozwój zainteresowań pozauczelnianych to ważne aspekty, w których Uczelnia na bieżąca otacza Was bezpośrednim wsparciem. Istotnym elementem tego wsparcia są podejmowane przez Was samych inicjatywy, Wasze sukcesy i osiągnięcia, a w szczególności te o charakterze naukowym, sportowym, artystycznym, zawodowym i społecznym.
Chcemy otoczyć Was wsparciem, promując w otoczeniu społeczno-gospodarczym: sylwetki, postawy i działania, które zapewne dla wszystkich będą niezwykle interesujące i inspirujące.
Dlatego serdecznie zachęcam Was do informowania o Waszych sukcesach i osiągnięciach. Wystarczy, że wypełnicie formularz załączony do niniejszego komunikatu lub wyślecie do Nas krótki filmik promujący Waszą aktywność.
Analizą i raportowaniem Waszych osiągnięć i sukcesów zajmuje się Biuro Karier. Zapraszamy, więc do kontaktu mailowego na adres:
biurokarier@wsiiz.pl.
Pokażmy wszystkim, że Studenci Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie – Nasi Studenci – i ich osiągnięcia są warte propagowania i naśladowania.
Gorąca zachęcam! I z niecierpliwością czekam na wszystkie przesłane przez Was informacje.

 

dr n. chem. Sebastian Grzyb
REKTOR Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

POBIERZ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

FORMULARZ

Wypełniony formularz prosimy wysłać na adres: biurokarier@wsiiz.pl

 


loading...
KAJA RAPIŃCZYK
screenshot 20211209 114229 instagram

Kaja Rapińczyk – Absolwentka Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie w 2020r., II stopnia na kierunku kosmetologia bioestetyczna.

Współwłaścicielka gabinetu kosmetycznego i medycyny estetycznej DR-COSMETIC w Świnoujściu. Specjalizuje się tworzeniu kompleksowych programów zabiegowych zarówno pielęgnacyjnych na twarz i ciało, jak również z zakresu medycyny estetycznej. Bierze udział w licznych kongresach kosmetologicznych oraz szkoleniach stale poszerzając swoją wiedzę. Autorka wielu artykułów dla magazynów branżowych i lekarzy. Współtwórca stron internetowych. Ceniony ekspert telewizyjny (Dzień Dobry TVN) oraz radiowy.

Claudia Musiał
Claudia Musiał

mgr Claudia Musiał – absolwentka magisterium z kosmetologii bioestetycznej, trycholog. Praca dyplomowa dotycząca zastosowania komórek macierzystych zrealizowana została pod kierunkiem dr hab. n. med. Małgorzaty Frontczak-Baniewicz (Prof. IMDIK PAN) w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w roku 2017. Przewodnicząca Samorządu Studentów WSIiZ w latach 2015-2017 oraz Samorządu Studentów WSZ w latach 2012-2015. Obecnie doktorantka nauk medycznych Pierwszej Szkoły Doktorskiej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Projekt doktorski realizowany jest w Katedrze i Zakładzie Chemii Medycznej Wydziału Lekarskiego GUMed pod kierunkiem dr hab. n. med. Magdaleny Górskiej-Ponikowskiej (Prof. GUMed). Realizuje badania nad szlakami sygnalizacji w komórkach nowotworowych niedrobnokomórkowego raka płuca oraz badania określające cytotoksyczność polifenoli z zielonej herbaty. Ponadto absolwentka i wykładowca Wyższej Szkoły Zdrowia w Gdańsku. Aktualnie prowadzone moduły w Wyższej Szkole Zdrowia: Studia I stopnia – Kosmetologia Pielęgnacyjna; Studia Podyplomowe Trychologia Kosmetologiczna – Anatomia i Fizjologia Skóry Głowy, Niechirurgiczne i chirurgiczne metody uzupełniania włosów oraz Dermatologia Trychologiczna. Autorka publikacji naukowych, w tym z Listy Filadelfijskiej (International Journal of Molecular Sciences, Antioxidants, International Journal of Environmental Research and Public Health, Stem Cells Research), z dziedziny biologii i chemii medycznej z listy ministerialnej (Wiadomości Chemiczne), kosmetologii i trychologii (Kosmetologia Estetyczna) oraz publikacji popularnonaukowych (Aesthetic Business, Beauty Forum). Prelegentka na konferencjach naukowych i popularnonaukowych.

Publikacje z Listy Filadelfijskiej:
  • Musial C, Kuban-Jankowska A, Gorska-Ponikowska M. Beneficial Properties of Green Tea Catechins. Int J Mol Sci. 2020 Mar 4;21(5):1744. doi: 10.3390/ijms21051744.
  • Musial C, Zaucha R, Kuban-Jankowska A, Konieczna L, Belka M, Marino Gammazza A, Baczek T, Cappello F, Wozniak M, Gorska-Ponikowska M. Plausible Role of Estrogens in Pathogenesis, Progression and Therapy of Lung Cancer. Int J Environ Res Public Health. 2021 Jan 14;18(2):648. doi: 10.3390/ijerph18020648.
  • Musial C, Siedlecka-Kroplewska K, Kmiec Z, Gorska-Ponikowska M. Modulation of Autophagy in Cancer Cells by Dietary Polyphenols. Antioxidants (Basel). 2021 Jan 16;10(1):123. doi: 10.3390/antiox10010123.
  • Kuban-Jankowska A, Kostrzewa T, Musial C, Barone G, Lo Bosco G, Lo Celso F, Gorska-Ponikowska M. Green Tea Catechins Induce Inhibition of PTP1B Phosphatase in Breast Cancer Cells with Potent Anti-Cancer Properties: In Vitro Assay, Molecular Docking, and Dynamics Studies. Antioxidants (Basel). 2020 Nov 30;9(12):1208. doi: 10.3390/antiox9121208.
  • Musial, Claudia and Gorska-Ponikowska, Magdalena, Medical Progress: Stem Cells as a New Therapeutic Strategy for COVID-19. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3779504 or http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.3779504
Klaudia Gierszewska
 Kaludia Gierszewska 4 2

Klaudia Gierszewska - studentka kosmetologii. Od około 12 lat trenuje piłkę ręczna. Aktualnie gram w rozgrywkach pierwszo-ligowych w klubie „KS AZS AWF Warszawa” na pozycji rozgrywajacej. Od około 6 lat trenuje również piłkę ręczna plażową i moim największym osiągnięciem jest Mistrzostwo Polski. Od roku występuje z zespołem „MKS Sambor Tczew” w rozgrywkach PGNiG Summer Superliga, w których zajmujemy 6 miejsce w Polsce i 3 w ogólnej klasyfikacji wszystkich turniejów w Polsce. 

Poza piłką ręczną uwielbiam również chodzić na siłownie, pozować przed obiektywem, poznawać nowych ludzi, podróżować i marzyć.

Dla Studenta

  • E-Dziekanat
  • Organizacja roku akademickiego
  • Programy Studiów
  • BON
    • Punkt Konsultacyjny
  • Biblioteka
    • Godziny pracy
    • Księgozbiór
    • Czasopisma tradycyjne
    • Czasopisma on-line
    • IBUK Libra
    • Academica
    • Wirtualna Biblioteka Nauki
    • Przydatne linki
    • Współpraca międzybiblioteczna
    • Regulamin
  • Praktyki Studenckie
    • Praktyki Studenckie
  • Dział Płatności
  • Dział Stypendiów
  • Organizacje studenckie
  • ERASMUS +
  • Proces dyplomowania
    • Praca dyplomowa
    • Praktyczny egzamin zawodowy
    • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
    • Studia podyplomowe
  • Materiały do pobrania
  • Wsparcie studentów
  • Biuro Karier
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda