• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Oferta Edukacyjna
  • Kształcenie Specjalistyczne
  • Specjalista technolog produktów kosmetycznych

COVER WSIIZ b


SPECJALISTA TECHNOLOG PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

ORGANIZACJA KSZTAŁCENIA

Czas trwania: 1,5 roku [3 semestry]e

Forma kształcenia:

  • stacjonarna [Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku [08:00-20:15]
  • niestacjonarna [Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]

Poziom kształcenia: 5 poziom PRK

Tytuł zawodowy absolwenta: Dyplomowany specjalista technolog produktów kosmetycznych 

UMIEJĘTNOŚCI ABSOLWENTA

Absolwent kierunku Specjalista technolog produktów kosmetycznych:

  • ma elementarną wiedzę z chemii ogólnej i nieorganicznej, chemii organicznej, chemii analitycznej, niezbędną do wykonywania zawodu specjalisty technologa produktów kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie budowy, eksploatacji i konserwacji aparatury wykorzystywanej do produkcji kosmetyków oraz w procesach kontrolno - pomiarowych
  • zna i opisuje poszczególne etapy procesu produkcji preparatów kosmetycznych
  • zna półprodukty i surowce wykorzystywane do produkcji preparatów kosmetycznych
  • zna i rozumie metodykę opracowywania receptur kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie optymalizacji receptur formulacji kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie oceny bezpieczeństwa produktu kosmetycznego
  • rozumie istotę badań mikrobiologicznych w procesie produkcji preparatów kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie zapewnienia jakości w produkcji kosmetyków
  • ma wiedzę w zakresie prawnych aspektów produkcji i wprowadzania produktów kosmetycznych do obrotu
  • ma wiedzę w zakresie ekonomicznych aspektów produkcji i wprowadzania produktów kosmetycznych do obrotu
  • ma wiedzę w zakresie dobrych praktyk marketingowych i reklamy produktów kosmetycznych
  • posługuje się nomenklaturą właściwą dla specjalisty technologa produktów kosmetycznych
  • potrafi prawidłowo dobrać półprodukty i surowce kosmetyczne niezbędne do produkcji preparatów kosmetycznych
  • potrafi posługiwać się aparaturą laboratoryjną wykorzystywaną na różnych etapach produkcji kosmetyków
  • potrafi ocenić bezpieczeństwo i skuteczność stosowania produktów kosmetycznych
  • potrafi zaprojektować opakowanie produktu kosmetycznego oraz wdrożyć prawidłowe oznakowanie
  • potrafi prowadzić szczegółową dokumentację produktu kosmetycznego
  • potrafi przeprowadzić proces wdrożenia produktu kosmetycznego do obrotu
  • potrafi oszacować koszty finansowe i nakłady pracy zarówno na etapie produkcji, jak i wdrożenia produktu kosmetycznego
  • potrafi tworzyć i krytycznie oceniać komunikację produktów kosmetycznych
  • potrafi określić wskazania i przeciwskazania do stosowania wybranych produktów kosmetycznych
  • potrafi recepturować formulacje kosmetyczne w zależności od pożądanej do osiągnięcia funkcji preparatu kosmetycznego
  • potrafi identyfikować zaniedbania i błędy mające wpływ na jakość produktów kosmetycznych
  • potrafi identyfikować możliwe zagrożenia na etapie projektowania receptur i wdrażać sposoby zapobiegania im
  • potrafi rozwijać różne formy własnej działalności gospodarczej
  • potrafi komunikować się z klientem i partnerem biznesowym z wykorzystaniem specjalistycznej terminologii również w języku obcym
  • potrafi uczyć się samodzielnie
  • potrafi współpracować w grupie, zajmując w niej również rolę lidera
  • jest świadomy własnych ograniczeń, nie decyduje się na podejmowanie aktywności zawodowych, do których brakuje mu odpowiedniego poziomu wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych
  • potrafi współpracować z inżynierem chemii kosmetycznej oraz postępować zgodnie z jego zaleceniami
  • potrafi określić priorytety kolejnych zadań oraz rozwiązywać proste problemy pojawiające się w codziennej pracy
  • potrafi organizować swoją pracę w zgodzie z wymogami formalno - prawnymi oraz standardami sanitarno - higienicznymi
  • potrafi zastosować zdobytą wiedzę i umiejętności praktyczne do wzmocnienia pozycji specjalisty technologa na rynku pracy

 

 

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Wprowadzenie do chemii ogólnej i nieorganicznej

Z

5

 2.

 Półprodukty i surowce kosmetyczne

Z

6

 3.

 Aparatura stosowana w produkcji kosmetyków

Z

4

 4.

 Aparatura kontrolno - pomiarowa w przemyśle kosmetycznym

Z

3

 5.

 Zarządzanie i inżynieria produkcji kosmetyków

Z

5

 6.

 Wprowadzenie do technologii kosmetyków

Z

5

 7.

 Przepisy prawne regulujące działalność przemysłu kosmetycznego

Z

2

 8.

 BHP

Z/BO

0

 

SEMESTR II

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Wprowadzenie do chemii organicznej

Z

5

 2.

 Wprowadzenie do chemii analitycznej

Z

5

 3.

 Dossier produktu kosmetycznego

Z

3

 4.

 Etykietowanie i opakowania kosmetyczne

Z

3

 5.

 Toksykologia i ocena bezpieczeństwa kosmetyków

Z

4

 6.

 Badania mikrobiologiczne kosmetyków

Z

4

 7.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

6

 

SEMESTR III

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Dobre praktyki deklaracji marketingowych i reklamy kosmetyków

Z

2

 2.

 Recepturowanie produktów pielęgnujących i ochronnych

Z

5

 3.

 Recepturowanie produktów myjących

Z

4

 4.

 Recepturowanie produktów zapachowych

Z

5

 5.

 Recepturowanie produktów kolorowych

Z

4

 6.

 Wdrożenie produktu kosmetycznego do obrotu wraz z szacowaniem kosztów

Z

2

 7.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

2

 8.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

6

 WYMAGANE DOKUMENTY

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 35 x 45 mm, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów, nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami
  • zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy [akceptowalne są tylko zaświadczenia wydane przez lekarza medycyny pracy z prawem wykonywania zawodu na terenie Rzeczpospolitej Polski]
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 150 zł [obywatele UE], 200 zł [obywatele spoza UE] - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • świadectwo dojrzałości i/ lub dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowej i/ lub dyplom ukończenia szkoły artystycznej potwierdzający uzyskanie tytułu zawodowego[kopia]

 

Płatności opłaty rekrutacyjnej oraz za ELS dokonywane są wyłącznie przelewem na konto uczelni:
ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia zobowiązani są dostarczyć dodatkowo przetłumaczone na język polski wszystkie dokumenty wymagane w procesie rekrutacji. Tłumaczenie powinno być dokonane przez tłumacza przysięgłego

 

  DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT
SKIEROWANIE I ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

 

UCZELNIA NIE PONOSI KOSZTÓW BADAŃ LEKARSKICH ORAZ WIZYTY U LEKARZA MEDYCYNY PRACY
CZESNE/SEMESTR [F. STACJONARNA]: I-III 1 900 zł
CSZESNE/SEMESTR [F. NIESTACJONARNA]: I-III 1 600 zł
OPŁATA WPISOWA
[OBYWATELE UE]

150 zł

OPŁATA WPISOWA
[OBYWATELE SPOZA UE]

200 zł

 

 DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 9/2020
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 10c/2020
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY

Kształcenie Specjalistyczne

  • SPECJALISTA TECHNOLOG PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE KOSMETOLOGII STOSOWANEJ
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE PORADNICTWA ŻYWIENIOWEGO I DIETETYCZNEGO
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE ANALIZY I OCENY JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia


logo szary

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom

Back to top