• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Publikacje open acces
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Publikacje open acces
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Oferta Edukacyjna
  • Kształcenie Specjalistyczne
  • Specjalista technolog produktów kosmetycznych

COVER WSIIZ b


SPECJALISTA TECHNOLOG PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

ORGANIZACJA KSZTAŁCENIA

Czas trwania: 1,5 roku [3 semestry]e

Forma kształcenia:

  • stacjonarna [Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku [08:00-20:15]
  • niestacjonarna [Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]

Poziom kształcenia: 5 poziom PRK

Tytuł zawodowy absolwenta: Dyplomowany specjalista technolog produktów kosmetycznych 

UMIEJĘTNOŚCI ABSOLWENTA

Absolwent kierunku Specjalista technolog produktów kosmetycznych:

  • ma elementarną wiedzę z chemii ogólnej i nieorganicznej, chemii organicznej, chemii analitycznej, niezbędną do wykonywania zawodu specjalisty technologa produktów kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie budowy, eksploatacji i konserwacji aparatury wykorzystywanej do produkcji kosmetyków oraz w procesach kontrolno - pomiarowych
  • zna i opisuje poszczególne etapy procesu produkcji preparatów kosmetycznych
  • zna półprodukty i surowce wykorzystywane do produkcji preparatów kosmetycznych
  • zna i rozumie metodykę opracowywania receptur kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie optymalizacji receptur formulacji kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie oceny bezpieczeństwa produktu kosmetycznego
  • rozumie istotę badań mikrobiologicznych w procesie produkcji preparatów kosmetycznych
  • ma elementarną wiedzę w zakresie zapewnienia jakości w produkcji kosmetyków
  • ma wiedzę w zakresie prawnych aspektów produkcji i wprowadzania produktów kosmetycznych do obrotu
  • ma wiedzę w zakresie ekonomicznych aspektów produkcji i wprowadzania produktów kosmetycznych do obrotu
  • ma wiedzę w zakresie dobrych praktyk marketingowych i reklamy produktów kosmetycznych
  • posługuje się nomenklaturą właściwą dla specjalisty technologa produktów kosmetycznych
  • potrafi prawidłowo dobrać półprodukty i surowce kosmetyczne niezbędne do produkcji preparatów kosmetycznych
  • potrafi posługiwać się aparaturą laboratoryjną wykorzystywaną na różnych etapach produkcji kosmetyków
  • potrafi ocenić bezpieczeństwo i skuteczność stosowania produktów kosmetycznych
  • potrafi zaprojektować opakowanie produktu kosmetycznego oraz wdrożyć prawidłowe oznakowanie
  • potrafi prowadzić szczegółową dokumentację produktu kosmetycznego
  • potrafi przeprowadzić proces wdrożenia produktu kosmetycznego do obrotu
  • potrafi oszacować koszty finansowe i nakłady pracy zarówno na etapie produkcji, jak i wdrożenia produktu kosmetycznego
  • potrafi tworzyć i krytycznie oceniać komunikację produktów kosmetycznych
  • potrafi określić wskazania i przeciwskazania do stosowania wybranych produktów kosmetycznych
  • potrafi recepturować formulacje kosmetyczne w zależności od pożądanej do osiągnięcia funkcji preparatu kosmetycznego
  • potrafi identyfikować zaniedbania i błędy mające wpływ na jakość produktów kosmetycznych
  • potrafi identyfikować możliwe zagrożenia na etapie projektowania receptur i wdrażać sposoby zapobiegania im
  • potrafi rozwijać różne formy własnej działalności gospodarczej
  • potrafi komunikować się z klientem i partnerem biznesowym z wykorzystaniem specjalistycznej terminologii również w języku obcym
  • potrafi uczyć się samodzielnie
  • potrafi współpracować w grupie, zajmując w niej również rolę lidera
  • jest świadomy własnych ograniczeń, nie decyduje się na podejmowanie aktywności zawodowych, do których brakuje mu odpowiedniego poziomu wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych
  • potrafi współpracować z inżynierem chemii kosmetycznej oraz postępować zgodnie z jego zaleceniami
  • potrafi określić priorytety kolejnych zadań oraz rozwiązywać proste problemy pojawiające się w codziennej pracy
  • potrafi organizować swoją pracę w zgodzie z wymogami formalno - prawnymi oraz standardami sanitarno - higienicznymi
  • potrafi zastosować zdobytą wiedzę i umiejętności praktyczne do wzmocnienia pozycji specjalisty technologa na rynku pracy

 

 

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Wprowadzenie do chemii ogólnej i nieorganicznej

Z

5

 2.

 Półprodukty i surowce kosmetyczne

Z

6

 3.

 Aparatura stosowana w produkcji kosmetyków

Z

4

 4.

 Aparatura kontrolno - pomiarowa w przemyśle kosmetycznym

Z

3

 5.

 Zarządzanie i inżynieria produkcji kosmetyków

Z

5

 6.

 Wprowadzenie do technologii kosmetyków

Z

5

 7.

 Przepisy prawne regulujące działalność przemysłu kosmetycznego

Z

2

 8.

 BHP

Z/BO

0

 

SEMESTR II

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Wprowadzenie do chemii organicznej

Z

5

 2.

 Wprowadzenie do chemii analitycznej

Z

5

 3.

 Dossier produktu kosmetycznego

Z

3

 4.

 Etykietowanie i opakowania kosmetyczne

Z

3

 5.

 Toksykologia i ocena bezpieczeństwa kosmetyków

Z

4

 6.

 Badania mikrobiologiczne kosmetyków

Z

4

 7.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

6

 

SEMESTR III

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Dobre praktyki deklaracji marketingowych i reklamy kosmetyków

Z

2

 2.

 Recepturowanie produktów pielęgnujących i ochronnych

Z

5

 3.

 Recepturowanie produktów myjących

Z

4

 4.

 Recepturowanie produktów zapachowych

Z

5

 5.

 Recepturowanie produktów kolorowych

Z

4

 6.

 Wdrożenie produktu kosmetycznego do obrotu wraz z szacowaniem kosztów

Z

2

 7.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

2

 8.

 Praktyka zawodowa

Z/BO

6

 WYMAGANE DOKUMENTY

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 236 x 295 pikseli, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów i nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami (UWAGA: zamieszczone przez Państwa zdjęcie w systemie zostanie wykorzystane do przygotowania elektronicznej legitymacji studenckiej)
  • zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy z oznaczeniem kierunku studiów (akceptowalne są tylko zaświadczenia wydane przez lekarza medycyny pracy z prawem wykonywania zawodu na terenie Rzeczpospolitej Polski)
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 150 zł -obywatele UE, pozostali - 200 zł – elektroniczne potwierdzenie dokonania przelewu lub podstemplowany przez instytucję (bank, poczta etc.) druk potwierdzający dokonanie przelewu - absolwenci WSIiZ w Warszawie zwolnieni z wniesienia opłaty
  • kserokopia świadectwa dojrzałości (oryginał do wglądu przy podpisaniu umowy) i/lub dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe (na poziomie IV PRK) i/lub dyplom ukończenia szkoły artystycznej


Płatności tytułem: opłaty rekrutacyjnej oraz za wydanie ELS należy dokonać przelewem na rachunek bankowy Uczelni:

ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie proszeni są o zapoznanie się z zasadami rekrutacji w zakładce Rekrutacja dla Cudzoziemców

 

  DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT
SKIEROWANIE I ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

 

UCZELNIA NIE PONOSI KOSZTÓW BADAŃ LEKARSKICH ORAZ WIZYTY U LEKARZA MEDYCYNY PRACY
CZESNE/SEMESTR [F. STACJONARNA]: I-III 1 900 zł
CZESNE/SEMESTR [F. NIESTACJONARNA]: I-III 1 600 zł
OPŁATA WPISOWA
[OBYWATELE UE]

150 zł

OPŁATA WPISOWA
[OBYWATELE SPOZA UE]

200 zł

 

 DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 22/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 23/2022
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY

Kształcenie Specjalistyczne

  • SPECJALISTA TECHNOLOG PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE KOSMETOLOGII STOSOWANEJ
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE PORADNICTWA ŻYWIENIOWEGO I DIETETYCZNEGO
  • SPECJALISTA W ZAKRESIE ANALIZY I OCENY JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda