• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Publikacje open acces
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Publikacje open acces
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Przydatne linki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Praktyki Studenckie
      • Praktyki Studenckie
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Międzynarodowe CV
      • Praktyki w WSIiZ
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Pełnomocnik BON
    • Rektorat
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • PODOLOGIA [WSIiZ + Podoland]

COVER WSIIZ b


PODOLOGIA [WSIIZ + PODOLAND]

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

PARTNER MERYTORYCZNY

STUDIA PODYPLOMOWE NA KIERUNKU PODOLOGIA PROWADZONE SĄ PRZY WSPÓŁPRACY Z OTOCZENIEM SPOŁECZNO – GOSPODARCZYM, NA MOCY POROZUMIENIA WYŻSZEJ SZKOŁY INŻYNIERII I ZDROWIA W WARSZAWIE Z FIRMĄ PODOLAND – PEŁNIĄCĄ FUNKCJĘ PATRONA MERYTORYCZNEGO KIERUNKU

 nowe_logo_WSIiZ_2_ok.png

 

 

logo-firmy.png

CEL KSZTAŁCENIA

Współczesna podologia zajmuje się przede wszystkim diagnozowaniem i leczeniem dolegliwości stopy. Oczywiście niejednokrotnie działania podejmowane przez podologów wymagają konsultacji z lekarzem specjalistą. Do gabinetów podologicznych trafiają klienci z różnymi problemami: chorobami skóry i paznokci, chorobami przemiany materii, deformacjami stóp, czy powszechnymi dolegliwościami tj. wzrastające paznokcie, odciski, modzele, pękające stopy, czy też brodawki. Posiadana wiedza i umiejętności podologów pozwalają im na określenie swoich kompetencji, a więc granicy do jakiej mogą działać zupełnie samodzielnie, albo skorzystać z konsultacji m. in. z lekarzem ortopedą, czy też chirurgiem.

Studia podyplomowe na kierunku Podologia kierowane są do osób związanych z branżą beauty. Doskonale z zagadnieniami podologicznymi poradzą sobie osoby z wykształceniem kierunkowym z zakresu: kosmetologii, fizjoterapii, wychowania fizycznego oraz absolwenci kierunku lekarskiego. Nabyta w czasie studiów wiedza z zakresu pielęgnacji i profilaktyki stóp pozwoli na prowadzenie specjalistycznych konsultacji podologicznych, również w ramach samodzielnie prowadzonej działalności gospodarczej.

ORGANIZACJA STUDIÓW

  • Czas trwania: 1 rok (2 semestry)
  • Forma studiów: niestacjonarna – zjazdy co 2 tygodnie

Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]

  • Poziom kształcenia: studia podyplomowe

Forma kształcenia

  • kształcenie wspomagane procesem online: zajęcia odbywają się z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, w tym wykłady i ćwiczenia audytoryjne.
  • w tradycyjnej formie organizowane są: ćwiczenia specjalistyczne, ćwiczenia laboratoryjne, ćwiczenia warsztatowe i ćwiczenia kliniczne [jeżeli dotyczy]. 

Forma zajęć, metody dydaktyczne:

  • wykład: problemowy, konserwatoryjny, z prezentacją multimedialną;
  • ćwiczenia: audytoryjne, warsztatowe, laboratoryjne, specjalistyczne, kliniczne: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [słuchacz vs. słuchacz] lub grupach, analiza zdarzeń krytycznych, analiza przypadków, dyskusja, rozwiązywanie zadań.  

Miejsca odbywania zajęć:

  • Kampus nr 1 Siedziba główna WSIiZ w Warszawie [ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18]: ćwiczenia specjalistyczne, ćwiczenia laboratoryjne, ćwiczenia warsztatowe.
  • Siedziby podmiotów z otoczenia społeczno-gospodarczego [jeżeli dotyczy].

NABYTE EFEKTY KSZTAŁCENIA

Absolwent studiów podyplomowych na kierunku Podologia:
  • ma elementarną wiedzę z zakresu pokrewnych dyscyplin naukowych w zakresie niezbędnym dla pracy podologa,
  • posiada wiedzę z zakresu diagnozowania chorób i deformacji stóp,
  • zna i opisuje poszczególne etapy planowania i wykonywania zabiegów podologicznych,
  • potrafi planować, projektować i realizować wybrany rodzaj zabiegu podologicznego,
  • potrafi posługiwać się specjalistycznym sprzętem, aparaturą i narzędziami stosowanymi w codziennej pracy podologa,
  • potrafi dobrać kosmetyki podologiczne niezbędne w odpowiednio zaplanowanej terapii,
  • potrafi organizować i zarządzać pracą gabinetu podologicznego,
  • potrafi współpracować z lekarzem specjalistą oraz postępować zgodnie z jego zaleceniami,
  • wykazuje się tolerancją i zrozumieniem dla potrzeb swoich klientów spowodowanych chorobą, wiekiem, uwarunkowaniami społecznymi, kulturowymi i religijnymi.

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Anatomia i biomechanika kończyn dolnych

E

2

 2.

 Budowa i choroby płytki paznokci

Z

2

 3.

 Diabetologia

Z

3

 4.

 Podologia pielęgnacyjna

E

6

 5.

 Elementy rehabilitacji i masaż kończyny dolnej

E

5

 6.

 Metody korekty wrastających paznokci logo-firmy.png

Z

5

 7.

 Hiperkeratozy w gabinecie podologicznym

Z

5

 8.

 Wymagania sanitarno-higieniczne w gabinecie podologicznym

Z

2

 9.

 BHP

Z/BO

0

 Łączna liczba godzin dydaktycznych realizowanych w semestrze: 158

 

SEMESTR II

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Chirurgia, ortopedia i traumatologia kończyn dolnych

E

4

 2.

 Unaczynienie i choroby naczyniowe kończyn dolnych

Z

3

 3.

 Dermatologia z podstawami alergologii

Z

2

 4.

 Podologia medyczna

E

6

 5.

 Profilaktyka i pielęgnacja stopy cukrzycowej

E

6

 6.

 Podologia korekcyjna z elementami zaopatrzenia medycznego logo-firmy.png

E

5

 7.

 Zarządzanie podmiotami świadczącymi usługi podologiczne

Z

4

Łączna liczba godzin dydaktycznych realizowanych w semestrze: 130

 

 WYMAGANE DOKUMENTY

 

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 35 x 45 mm, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów, nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 85 zł [obywatele UE], 150 zł [obywatele spoza UE] - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • kserokopia dyplomu ukończenia szkoły wyższej [oryginał lub odpis do wglądu]

 

Płatności opłaty rekrutacyjnej oraz za ELS dokonywane są wyłącznie przelewem na konto uczelni:
ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia zobowiązani są dostarczyć dodatkowo przetłumaczone na język polski wszystkie dokumenty wymagane w procesie rekrutacji. Tłumaczenie powinno być dokonane przez tłumacza przysięgłego

 

  DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT

 

CZESNE/SEMESTR
[KSZTAŁCENIE WSPOMAGANE PROCESEM ONLINE]
3 600 zł
OPŁATA REKRUTACYJNA
[OBYWATELE UE]

85 zł

OPŁATA REKRUTACYJNA
[OBYWATELE SPOZA UE]

150 zł

 

 DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 17/2022
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY

Studia Podyplomowe

  • DETERGENTY, ŚRODKI CZYSTOŚCI I PRODUKTY CHEMII GOSPODARCZEJ
  • DIETETYKA
  • HI TECH W KOSMETOLOGII [WSIIZ + ITP]
  • KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNA
  • KOSMETOLOGIA STOSOWANA
  • PODOLOGIA [WSIiZ + Podoland]
  • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
  • TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA
  • TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda