ORGANIZACJA KSZTAŁCENIA
Czas trwania: 1,5 roku [3 semestry]
Forma kształcenia:
Poziom kształcenia: 5 poziom PRK
Tytuł zawodowy absolwenta: Dyplomowany specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
UMIEJĘTNOŚCI ABSOLWENTA
Absolwent kierunku Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności:
|
SEMESTR I |
|||
Lp. |
Moduł |
RYGOR |
ECTS |
1. |
Wprowadzenie do chemii ogólnej i nieorganicznej |
Z |
5 |
2. |
Surowce chemiczne w przemyśle spożywczym |
Z |
5 |
3. |
Aparatura stosowana w przemyśle spożywczym |
Z |
4 |
4. |
Aparatura kontrolno - pomiarowa w przemyśle spożywczym |
Z |
4 |
5. |
Znakowanie żywności |
Z |
3 |
6. |
Chemia żywności cz. I |
Z |
6 |
7. |
Bezpieczeństwo żywności - aspekty prawne |
Z |
3 |
8. |
BHP |
Z/BO |
0 |
SEMESTR II |
|||
Lp. |
Moduł |
RYGOR |
ECTS |
1. |
Wprowadzenie do chemii organicznej |
Z |
4 |
2. |
Wprowadzenie do chemii analitycznej |
Z |
4 |
3. |
Chemia żywności cz. II |
Z |
6 |
4. |
Ocena sensoryczna produktów spożywczych |
Z |
4 |
5. |
Dodatki do żywności |
Z |
3 |
6. |
Oznaczanie i badanie wartości odżywczych żywności |
Z |
3 |
7. |
Praktyka zawodowa |
Z/BO |
6 |
SEMESTR III |
|||
Lp. |
Moduł |
RYGOR |
ECTS |
1. |
Ocena instrumentalna produktów spożywczych |
Z |
5 |
2. |
Jakość i bezpieczeństwo toksykologiczne produktów spożywczych |
Z |
4 |
3. |
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych |
Z |
4 |
4. |
Wpływ modyfikacji genetycznych na jakość i bezpieczeństwo żywności |
Z |
2 |
5. |
Transport i przechowywanie produktów spożywczych |
Z |
3 |
6. |
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności |
Z |
2 |
7. |
Obróbka termiczna, a jakość produktów spożywczych |
Z |
4 |
8. |
Praktyka zawodowa |
Z/BO |
6 |
WYMAGANE DOKUMENTY
DO POBRANIA
INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT | ![]() |
SKIEROWANIE I ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE | ![]() |
CZESNE/SEMESTR [F. STACJONARNA]: I-III | 2 000 zł |
CSZESNE/SEMESTR [F. NIESTACJONARNA]: I-III | 1 700 zł |
OPŁATA WPISOWA [OBYWATELE UE] |
150 zł |
OPŁATA WPISOWA [OBYWATELE SPOZA UE] |
200 zł |
DO POBRANIA
WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI | ![]() |
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 9/2020 | ![]() |
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 10b/2020 | ![]() |
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY | ![]() |