• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
  • Erasmus+
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Regulamin
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Dietetyka
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Rejestracja online
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Udogodnienia
      • Kurs języka migowego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Godziny pracy
        • Księgozbiór
        • Czasopisma tradycyjne
        • Publikacje open acces
        • IBUK Libra
        • Academica
        • Wirtualna Biblioteka Nauki
        • Przydatne linki
        • Współpraca międzybiblioteczna
        • Szkolenie i Regulamin
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Obsługi Studiów Podyplomowych
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Regulamin
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Dietetyka
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Rejestracja online
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Udogodnienia
      • Kurs języka migowego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Godziny pracy
        • Księgozbiór
        • Czasopisma tradycyjne
        • Publikacje open acces
        • IBUK Libra
        • Academica
        • Wirtualna Biblioteka Nauki
        • Przydatne linki
        • Współpraca międzybiblioteczna
        • Szkolenie i Regulamin
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Obsługi Studiów Podyplomowych
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Spotkania edukacyjne

 

SPOTKANIA EDUKACYJNE DLA UCZNIÓW
KLAS MATURALNYCH

TERMIN: 15 LUTEGO – 30 KWIETNIA 2023 R.

 

Celem spotkań jest propagowanie wśród młodzieży wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk ścisłych. Zapraszamy do udziału w spotkaniach w formie wykładów oraz warsztatów stacjonarnych. Spotkania będą prowadzone przez kadrę dydaktyczną Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia. Udział w projekcie jest dobrowolny i całkowicie bezpłatny.

Spotkania są dedykowane dla tegorocznych uczniów klas maturalnych. Za zgłoszenie uczniów do udziału w spotkaniu odpowiada nauczyciel reprezentujący wybraną szkołę patronacką.

 

Formularz zgłoszeniowy

 

Zgłoszenie (DO POBRANIA) należy uzupełnić i wysłać najpóźniej do dnia 5 lutego 2023 r. na adres: edukacja@wsiiz.pl.

Minimalna liczba uczestników w wykładzie online tj. 35 osób.

Minimalna liczna uczestników w warsztacie [w podziale na podgrupy] – 35 osób

loading...
Spotkania edukacyjne
[28.02.2023] Wykład: Energetyka skurczu mięśnia, czyli skąd czerpiemy energię do pracy, kiedy spalamy tkankę tłuszczową?

Tytuł: Energetyka skurczu mięśnia, czyli skąd czerpiemy energię do pracy, kiedy spalamy tkankę tłuszczową?

Data: 28.02.2023

Godzina: 11.00 - 12.30

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, pracownia fizjologii człowieka, nr 10, ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadzący: dr n. o kult. fiz. Krzysztof Mizera

 

Opis: Podczas wykładu uczniowie dowiedzą się m.in.: o energii do pracy, co zrobić, by nie stracić energii do działania i co ważniejsze – skąd i jak ją pozyskiwać? Gdzie szukać tych małych rzeczy, które pomogą nam się zregenerować?

 ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[03.03.2023] Warsztaty: H2O w próbówce

Tytuł: H2O w próbówce

Data: 03.03.2023

Godzina: 11.00 - 12.30

Forma: Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 1, laboratorium analizy chemicznej, nr 02, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18

 

Prowadzący: mgr inż. Arkadiusz Sadura

 

Opis: Warsztaty mają na celu przybliżenie uczniom, jakie jony i związki chemiczne zawiera woda, którą pijemy i którą używamy do mycia. Uczniowie wykonają  proste analizy chemiczne, ocenią wodę oraz wezmą udział w oznaczaniu składników wody, przy użyciu aparatury badawczej.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[04.03.2023] Wykład: Produkt kosmetyczny i jego droga na półkę sklepową

Tytuł: Produkt kosmetyczny i jego droga na półkę sklepową.


Data: 04.03.2023

Godzina: 10.00 - 11.30

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, sala dydaktyczna, nr 7,  ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadząca: dr n. chem.  Agnieszka Chojnacka

 

Opis: Kosmetyki to nieodłączny element naszego życia. Kiedy wkładasz do koszyka kolejny krem, balsam do ciała czy szampon do włosów – czy zastanawiasz się jak on powstał i jaką drogę przeszedł, żeby znaleźć się na półce sklepowej? Zapraszam na wykład, podczas którego omówione zostaną badania jakim poddawane są kosmetyki przed wprowadzeniem do obrotu.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[08.03.2023] Wykład: Jak czytać etykiety produktów kosmetycznych?

Tytuł: Jak czytać etykiety produktów kosmetycznych?

Data: 08.03.2023

Godzina: 13:00-14:30

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, sala dydaktyczna, nr 13, ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadząca: dr n. med. Katarzyna Pytkowska

 

Opis: Wykład ma na celu rozwijanie umiejętności racjonalnego podejmowania decyzji w sprawie wyboru produktów kosmetycznych poprzez czytanie etykiet.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[10.03.2023] Warsztaty: Ile jest cukru w produktach spożywczych?

Tytuł: Ile jest cukru w produktach spożywczych?

Data: 10.03.2023

Godzina: 10:00 - 11:30

Forma: Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 1, laboratorium chemii żywności, nr 014, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18

 

Prowadzący: mgr inż. Mateusz Gemba

 

Opis: Warsztaty mają na celu przybliżenie uczniom metod oceny jakości wybranych produktów spożywczych poprzez samodzielne wykonanie analiz fizyko-chemicznych. Młodzież porówna jakość sensoryczną produktów spożywczych z cukrem, bez cukru oraz o obniżonej zawartości cukru. Następnie uczniowie zapoznają się z funkcjonalnymi zamiennikami cukru, będą mieli możliwość porównać smak i intensywność słodzenia m.in. stewii, erytrytolu, ksylitolu. 

  ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[15.03.2023] Wykład: Skóra pod lupą. Budowa i Fizjologia skóry

Tytuł: Skóra pod lupą. Budowa i Fizjologia skóry

Data: 15.03.2023

Godzina: 13:00 - 14:30

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, sala dydaktyczna, nr 13, ul. Al Jerozolimskie 195 A

 

Prowadzący: dr n. med. Katarzyna Pytkowska

 

Opis: Podczas wykładu uczniowie poznają budowę i funkcje skóry

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[23.03.2023] Warsztaty: Kosmetyki naturalne. Jak je tworzyć?

Tytuł: Kosmetyki naturalne. Jak je tworzyć?

Data: 23.03.2023

Godzina: 10:00-13:00

Forma: Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 1, laboratorium analizy chemicznej, nr 0.2, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18

 

Prowadząca: mgr inż. Agnieszka Stateczna - Mędrek/ mgr inż. Małgorzata Wodecka [współpraca: Pracownia Kosmetyków]

 

Opis: Warsztaty mają na celu przybliżenie uczniom czym są kosmetyki naturalne? Co zawierają w swoim składzie? Uczniowie przygotują samodzielnie kosmetyk naturalny w laboratorium

 

 ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[24.03.2023] Warsztaty: „Akcja Fermentacja”

Tytuł: Warsztaty „Akcja Fermentacja”

Data: 24.03.2023

Godzina: 10.00 - 11.30

Forma: Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 1, proacownia technologii żywności i potraw, nr 011, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18 [część technologiczna]

              WSIIZ, kampus 1, laboratorium chemii żywności , nr 014, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18 [część laboratoryjna]

Prowadzący: mgr inż. Mateusz Gemba/ mgr Michał Kurek

 

Opis: W naszym laboratorium pokażemy bakterie i grzyby, które stanowią „mikroświat” kiszonek oraz pokażemy na czym polega proces fermentacji. W pracowni technologii żywności i potraw nauczymy młodzież 3 metod fermentacji: kiszenia w solance, metody kimchi oraz przygotowania octu.  W laboratorium analizy żywności młodzież wykona posiewy powierzchniowe przygotowanych fermentów w kierunku oznaczenia bakterii probiotycznych. Z przygotowanych hodowli uczniowie wykonają preparaty mikroskopowe, dzięki którym zaobserwują bakterie pod mikroskopem. 

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[31.03.2023] Wykład: Jak czytać etykiety produktów żywnościowych?

Tytuł: Jak czytać etykiety produktów żywnościowych?

Data: 31.03.2023

Godzina: 11.00 - 12:30

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, sala dydaktyczna, nr 7, ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadząca: mgr Joanna Grzyb

 

Opis: Wykład ma na celu rozwijanie umiejętności racjonalnego podejmowania decyzji w sprawie wyboru produktów żywnościowych poprzez czytanie etykiet.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[31.03.2023] Wykład: Lekcja Anatomii

Tytuł: Lekcja Anatomii

Data: 31.03.2023

Godzina: 12.30 - 14.00

Forma: Wykład

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, pracownia anatomii człowieka, nr 19,  ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadząca: dr n. o kult. fiz. Anna Czeczuk

 

Opis: Podczas warsztatu uczniowie będą mieli okazję poznać tajemnice ludzkiego ciała. Podczas wykładu znajdą odpowiedzi na pytania m.in.: z ilu kości składa się człowiek, jak wygląda ludzkie serce, jak działają ludzkie zmysły.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[07.04.2023] Warsztat: Jak udzielić pierwszej pomocy – wiem umiem stosuje w praktyce

Tytuł: Jak udzielić pierwszej pomocy – wiem umiem stosuje w praktyce

Data: 07.04.2023

Godzina: 11.00 - 13.00

Forma:  Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 2, IV piętro, pracownia fizjologii człowieka, nr 10,  ul. Al. Jerozolimskie 195 A

 

Prowadzący: mgr Patrycjusz Kurek

 

Opis: Podczas warsztatu uczniowie nauczą się, jak udzielić pierwszej pomocy. Przećwiczą uciśnięcia klatki piersiowej, użycie automatycznego defibrylatora Dowiedzą  się, co zrobić, gdy ktoś się zakrztusi, skaleczy lub oparzy. Szybko i praktycznie zdobędą wiedzę, która może komuś uratować życie.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

[28.04.2023] Warsztat: Zdrowa i piękna skóra

Tytuł: Zdrowa i piękna skóra

Data: 28.04.2023

Godzina: 11:00 - 15:00

Forma: Warsztat

Miejsce: WSIIZ, kampus 1, pracownia kosmetologii stosowanej, nr 1.7, ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18

 

Prowadzący: dr n. społ. Joanna Klonowska

 

Opis: Podczas warsztatu edukacyjnego uczniowie poznają tajniki pielęgnacji twarzy w oparciu o metody diagnozy skóry zapoznają się z różnymi cechami skóry twarzy, sposobami diagnozowania typów cer oraz zasadami prawidłowej pielęgnacji.

   ZGŁOSZENIA ZAMKNIĘTE- KOMPLET UCZESTNIKÓW

Zapisz się

Dla Kandydata

  • Rekrutacja
    • Rejestracja ONLINE
    • Zasady rekrutacji
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
  • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
  • Udogodnienia
    • Dofinansowanie
  • Dni otwarte
  • Spotkania edukacyjne
REKRUTACJA

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda