Opiekunowie koła naukowego:

mgr farm. Aldona Adamska-Szewczyk

 

Cele Koła Naukowego:

  • Poszukiwanie i analiza źródeł aktywnych biologicznie substancji pochodzenia naturalnego oraz ich wpływu na procesy zachodzące w organizmie w świetle najnowszych doniesień naukowych
  • Upowszechnianie tematyki związanej z propagowaniem profilaktyki dietozależnych chorób cywilizacyjnych na uczelni i poza uczelnią
  • Poszerzanie wiedzy na temat fitoterapii schorzeń
  • Rozwijanie pasji i indywidualnych zainteresowań członków koła

 

Czym zajmuje się Koło?

  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych
  • Współtworzeniem publikacji naukowych
  • Organizacją otwartych spotkań tematycznych z udziałem ciekawych osób
  • Realizacją prac dyplomowych w oparciu o tematykę Koła Naukowego
  • W dalszej perspektywie współpracę w innymi Kołami Naukowymi w obszarze badawczym

 

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Miłą atmosferę
  • Indywidualne podejście do każdej osoby
  • Dostęp do najnowszych badań naukowych w ramach źródeł bibliotecznych oraz doniesień naukowych

 

Terminarz spotkań

Przewidywany termin rozpoczęcia działalności Koła Naukowego to semestr letni 2019/2020