Opiekunowie koła naukowego:
mgr Justyna Marszałkowska-Jakubik
Cele Koła Naukowego:
- Zgłębianie zagadnień związanych z żywnością, żywieniem i dietetyką.
- Pogłębianie wiedzy poprzez studiowanie najnowszych opracowań naukowych z zakresu żywienia i leczenia żywieniowego.
- Rozwijanie umiejętności organizatorskich i interpersonalnych pomocnych w trakcie kontaktu z pacjentem.
Czym zajmuje się Koło?
- Organizowanie warsztatów i pogadanek w ośrodkach współpracujących z Uczelnią (DPS, szpitale i in.).
- Organizowanie wyjazdów do w celach naukowych i badawczych.
- Redagowanie artykułów oraz multimedialnych prezentacji naukowych.
- Publikowanie artykułów i wyników badań własnych.
Udział w konferencjach i sympozjach naukowych.
Terminarz spotkań
Przewidywany termin rozpoczęcia działalności Koła Naukowego to semestr letni 2019/2020