Opiekunowie koła naukowego:

mgr Justyna Marszałkowska-Jakubik

 

Cele Koła Naukowego:

  • Zgłębianie zagadnień związanych z żywnością, żywieniem i dietetyką.
  • Pogłębianie wiedzy poprzez studiowanie najnowszych opracowań naukowych z zakresu żywienia i leczenia żywieniowego.
  • Rozwijanie umiejętności organizatorskich i interpersonalnych pomocnych w trakcie kontaktu z pacjentem.

 

Czym zajmuje się Koło?

  • Organizowanie warsztatów i pogadanek w ośrodkach współpracujących z Uczelnią (DPS, szpitale i in.).
  • Organizowanie wyjazdów do w celach naukowych i badawczych.
  • Redagowanie artykułów oraz multimedialnych prezentacji naukowych.
  • Publikowanie artykułów i wyników badań własnych.

Udział w konferencjach i sympozjach naukowych.

 

Terminarz spotkań

Przewidywany termin rozpoczęcia działalności Koła Naukowego to semestr letni 2019/2020