• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Biznes
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Samorząd Studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • RODO
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • Akademia Zdrowia i Urody
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Kosmetologia
    • Studia Podyplomowe
      • Biotechnologia w kosmetologii
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
      • Żywienie człowieka
      • Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Rozkład zjazdów
    • BON
    • Biblioteka
    • Proces dyplomowania
    • Dział Płatności
    • Dział Praktyk
      • Studenckie praktyki zawodowe
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia Żywności
      • Dietetyka
      • Kosmetologia I st.
      • Kosmetologia II st.
      • Kształcenie Specjalistyczne
      • Wykaz Instytucji
    • Biuro Karier
      • Misja i Funkcje
      • Porady
      • Praktyki w WSIiZ
    • Stypendia
    • Organizacje studenckie
    • Punkt Konsultacyjny
    • ERASMUS +
      • Program
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Osiągnięcia studentów
    • Materiały do pobrania
    • BHP
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Biznes
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Dział Zamówień
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • ŻYWNOŚĆ, SUPLEMENTY DIETY I PRODUKTY KOSMETYCZNE

COVER WSIIZ b


ŻYWNOŚĆ, SUPLEMENTY DIETY I PRODUKTY KOSMETYCZNE

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

CEL KSZTAŁCENIA

Polska jest jednym z czołowych producentów kosmetyków, suplementów diety i żywności. Od lat zajmujemy wysoką pozycję w skali europejskich producentów oraz wyznaczamy nowe trendy w obu istotnych dla całej Naszej gospodarki sektorach. Wzmożony popyt konsumpcyjny pozwala przypuszczać, że rozwój zarówno przemysłu kosmetycznego, jak i spożywczego nie będzie słabł w najbliższych kilkunastu latach. Dążenie dzisiejszego konsumenta do idealnego wyglądu zewnętrznego, wymusza konieczność pojawienia się na rynku pracy multi profesjonalistów. Ich zadaniem jest tworzenie produktów, które przyczynią się do poprawy wyglądu zewnętrznego konsumenta, ale zapewnią mu również dostęp do zdrowych i sprawdzonych produktów. Tym sposobem konsument ma przekonanie, że stosowane produkty zapewnią mu idealną sylwetkę oraz promienną i zdrowo wyglądającą skórę, czy też włosy.

Wykształcenie nowej klasy specjalistów to właśnie główny cel, dla którego Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zdecydowała się na uruchomienie studiów podyplomowych na kierunku Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne. Obecnie brak jest tego typu specjalistów na rynku, którzy będą wyróżniać się interdyscyplinarną wiedzą, a co za tym idzie stanowić będą odpowiedź na potrzeby dzisiejszych pracodawców. Słuchacze oprócz szerokiego spectrum wiedzy teoretycznej, nabędą kluczowe dla ich pracy umiejętności praktyczne w czasie zajęć laboratoryjnych. Praca w rzeczywistych warunków, pod okiem instruktorów – praktyków przyczyni się do ugruntowania już posiadanej wiedzy, czy też jej poszerzenia. Studia kierowane są do pracowników zarówno przemysłu kosmetycznego, jak i spożywczego, którzy pragną nabyć nowe kwalifikacje. Niemniej wykładane treści mogą również zainteresować osoby pragnące być świadomym konsumentem, posiadającym wiedzę naukową, a nie informacje stanowiące deklaracje marketingowe producentów.

 

PARTNER MERYTORYCZNY KIERUNKU

logo bez SA 2020

JARS S.A. jest polską firmą rodzinną, która od momentu powstania w 2002 roku, świadczy szeroki zakres wyspecjalizowanych usług. Zajmujemy wiodącą pozycję i dysponujemy unikalnym na rynku know-how w zakresie badań laboratoryjnych. Posiadamy sieć 7 nowoczesnych laboratoriów. Obsługujemy największe firmy z Polski oraz rynków Unii Europejskiej. Doradzamy w obszarach bezpieczeństwa żywności, kosmetyków i ochrony środowiska. Badamy produkty największych firm z całej Europy. Każdego dnia nasze laboratoria badają ponad 1 500 próbek. Atutem JARS S.A. jest indywidualne podejście do każdego Klienta. Wszelkie działania firmy opierają się na zgranym zespole, tworzonym przez ekspertów w swoich dziedzinach. Specjaliści JARS S.A. każdego dnia realizują zlecenia klientów oraz uczestniczą w wielu projektach badawczych, w tym na najlepszych uczelniach w Polsce. Wdrażamy nowe projekty, uczestniczymy w opracowywaniu branżowych aktów prawnych. Nasi eksperci prowadzą zajęcia na uczelniach wyższych. Kompetencje i wiarygodność badań JARS S.A. potwierdzone są licznymi certyfikatami i zatwierdzeniami. Naszym Klientom zapewniamy najwyższe standardy profesjonalizmu, jakości i bezpieczeństwa prowadzonych działań..

 

ORGANIZACJA STUDIÓW

  • Czas trwania: 1 rok (2 semestry)
  • Forma studiów: niestacjonarna – zjazdy co 2 tygodnie

Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]

  • Poziom kształcenia: studia podyplomowe

Forma kształcenia

  • kształcenie wspomagane procesem online: zajęcia odbywają się z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, w tym wykłady i ćwiczenia audytoryjne.
  • w tradycyjnej formie organizowane są: ćwiczenia specjalistyczne, ćwiczenia laboratoryjne, ćwiczenia warsztatowe i ćwiczenia kliniczne [jeżeli dotyczy]. 

Forma zajęć, metody dydaktyczne:

  • wykład: problemowy, konserwatoryjny, z prezentacją multimedialną;
  • ćwiczenia: audytoryjne, warsztatowe, laboratoryjne, specjalistyczne, kliniczne: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [słuchacz vs. słuchacz] lub grupach, analiza zdarzeń krytycznych, analiza przypadków, dyskusja, rozwiązywanie zadań.  

Miejsca odbywania zajęć:

  • Kampus nr 1 Siedziba główna WSIiZ w Warszawie [ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18]: ćwiczenia specjalistyczne, ćwiczenia laboratoryjne, ćwiczenia warsztatowe.
  • Siedziby podmiotów z otoczenia społeczno-gospodarczego [jeżeli dotyczy].

INFORMACJE DODATKOWE:

W semestrze I: 3 zjazdy w tradycyjnej formie oraz 6 zjazdów z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość,

W semestrze II: 4 zjazdy w tradycyjnej formie oraz 6 zjazdów z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość*.

*Liczba może ulec zmianie na wniosek Rektora, jeżeli zajdą wyższe okoliczności.

 

NABYTE EFEKTY KSZTAŁCENIA

Absolwent studiów podyplomowych na kierunku Żywność, suplementy diety i produkty kosmetyczne:

  • zna obowiązujące przepisy prawa polskiego i prawa międzynarodowego regulujące procesy produkcji i kontroli produktów żywnościowych,
  • zna i definiuje mechanizmy kontroli jakości i bezpieczeństwa produktów żywnościowych,
  • zna i opisuje funkcjonalne właściwości oraz przemiany biochemiczne i chemiczne składników żywności,
  • zna obowiązujące przepisy prawa polskiego i prawa międzynarodowego regulujące procesy produkcji i obrotu produktami kosmetycznymi,
  • zna zasady modelowania procesów technologicznych oraz podstawy projektowania tych procesów w przemyśle kosmetycznym,  
  • zna metodykę tworzenia receptur kosmetycznych wybranych rodzajów produktów kosmetycznych,
  • potrafi dokonać analizy sensorycznej i instrumentalnej produktów żywnościowych,
  • potrafi tworzyć i wdrażać oraz analizować już wdrożone systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym,
  • potrafi posługiwać się aparaturą kontrolno – pomiarową mającą zastosowanie w przemyśle kosmetycznym,
  • dokonuje analiza jakościowej i ilościowej surowców kosmetycznych, przy zastosowaniu klasycznych i instrumentalnych metod analiz,
  • potrafi wykorzystać nabytą wiedzę w codziennej pracy zawodowej,
  • rozumie dynamikę rozwoju poszczególnych gałęzi przemysłu oraz konieczność ustawicznego pogłębiania swojej wiedzy.

 

 

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Prawo żywnościowe

Z

3

 2.

 Bezpieczeństwo żywności - systemy zarządzania jakością w przemyśle kosmetycznym

Z

4

 3.

 Chemia żywności

E

6

 4.

 Analiza sensoryczna jakości produktów żywnościowych

E

4

 5.

 Biologiczna i chemiczna analiza żywności

E

5

 6.

 Technologia chemiczna (w zakładach przemysłu spożywczego)

Z

4

 7.

 Modelowanie i projektowanie procesów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego

Z

4

 8.

 BHP

Z/BO

0

 

Łączna liczba godzin dydaktycznych realizowanych w semestrze: 192
 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Ustawodawstwo kosmetyczne w Polsce i na świecie

Z

3

 2.

 Aparatura kontrolno-pomiarowa w badaniach przemysłowych

Z

2

 3.

 Analiza fizyczna, chemiczna i biologiczna surowców kosmetycznych

E

3

 4.

 Jakość i bezpieczeństwo produktu kosmetycznego

E

3

 5.

 Modelowanie i projektowanie procesów technologicznych w przemyśle kosmetycznym

Z

3

 6.

 Chemia substancji i środków zapachowych

Z

4

 7.

 Chemia kosmetyków kolorowych

Z

4

 8.

 Chemia kosmetyków pielęgnacyjnych i ochronnych

Z

4

 9.

 Chemia preparatów myjących

Z

4

 

Łączna liczba godzin dydaktycznych realizowanych w semestrze: 222

 WYMAGANE DOKUMENTY

 

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 35 x 45 mm, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów, nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 85 zł [obywatele UE], 150 zł [obywatele spoza UE] - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • kserokopia dyplomu ukończenia szkoły wyższej [oryginał lub odpis do wglądu]

 

Płatności opłaty rekrutacyjnej oraz za ELS dokonywane są wyłącznie przelewem na konto uczelni:
ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia zobowiązani są dostarczyć dodatkowo przetłumaczone na język polski wszystkie dokumenty wymagane w procesie rekrutacji. Tłumaczenie powinno być dokonane przez tłumacza przysięgłego

 

  DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT

 

CZESNE/SEMESTR
[KSZTAŁCENIE WSPOMAGANE PROCESEM ONLINE]
3 000 zł
OPŁATA REKRUTACYJNA
[OBYWATELE UE]

85 zł

OPŁATA REKRUTACYJNA
[OBYWATELE SPOZA UE]

150 zł

 

 DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 1/2020
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 8f/2020
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY

Studia Podyplomowe

  • BIOTECHNOLOGIA W KOSMETOLOGII
  • KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNA
  • KOSMETOLOGIA STOSOWANA
  • PODOLOGIA
  • TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA
  • TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW
  • ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
  • ŻYWNOŚĆ, SUPLEMENTY DIETY I PRODUKTY KOSMETYCZNE
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia


logo szary

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom

Back to top