• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
  • Erasmus+
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Regulamin
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Dietetyka
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Rejestracja online
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Udogodnienia
      • Kurs języka migowego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Godziny pracy
        • Księgozbiór
        • Czasopisma tradycyjne
        • Publikacje open acces
        • IBUK Libra
        • Academica
        • Wirtualna Biblioteka Nauki
        • Przydatne linki
        • Współpraca międzybiblioteczna
        • Szkolenie i Regulamin
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Obsługi Studiów Podyplomowych
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Regulamin
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Dietetyka
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Rejestracja online
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Udogodnienia
      • Kurs języka migowego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Godziny pracy
        • Księgozbiór
        • Czasopisma tradycyjne
        • Publikacje open acces
        • IBUK Libra
        • Academica
        • Wirtualna Biblioteka Nauki
        • Przydatne linki
        • Współpraca międzybiblioteczna
        • Szkolenie i Regulamin
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
    • Współpraca międzybiblioteczna
  • Kontakt
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Obsługi Studiów Podyplomowych
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Oferta Edukacyjna
  • Studia I stopnia
  • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja

COVER WSIIZ b


INŻYNIERIA OCHRONY ZDROWIA I PROMOCJA

ŚCIEŻKA KSZTAŁCENIA BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTU KOSMETYCZNEGO

ŚCIEŻKA KSZTAŁCENIA BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

Polski Komitet Normalizacyjny dokonał podziału w Sektorze Chemii Komitetu Technicznego (KT) 201 ds. Kosmetyków i Wyrobów Chemii kosmetycznej. Wynikiem tego podziału jest powołanie dwóch Komitetów Technicznych: KT. ds. Produktów Kosmetycznych oraz KT. Detergentów.

Jest Nam niezwykle miło poinformować, że Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie została oficjalnie członkiem KT. ds. Produktów Kosmetycznych.

Zakres tematyczny jakim KT będzie się zajmował to: terminologia właściwa dla KT, wymagania, metody badań, badania mikrobiologiczne, właściwości użytkowe produktów kosmetycznych, ochrona przeciwsłoneczna.

W skali europejskiej Komitet Techniczny ds. Produktów Kosmetycznych współpracuje z CEN/TC 392 Cosmetics. Natomiast w skali międzynarodowej z ISO/TC 217 Cosmetics 

PSPKD

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego działa od roku 1992.

Członkowie Stowarzyszenia to uznani producenci i dystrybutorzy, a także sieci handlowe, dostawcy surowców, szkoły wyższe oraz firmy współpracujące z branżami kosmetyczną i detergentową. Dzięki przynależności do Stowarzyszenia zyskują aktualną informację i wsparcie z zakresu informacji o obowiązkach płynących z legislacji branżowej – polskiej i europejskiej.

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest członkiem międzynarodowych organizacji branżowych: Cosmetics Europe,  Międzynarodowego Stowarzyszenia Producentów Mydeł, Detergentów i Środków Czystości (the International Association for Soaps, Detergents and  Maintenance Products) A.I.S.E. oraz Europejskiej Federacji Aerozolowej (European Aerosol Federation) FEA.

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest jedyną organizacją w Polsce działającą w oparciu o synergię przemysłu kosmetycznego i środków czystości.  Reprezentuje ponad 120 firm. Jej głos dociera tam, gdzie zapadają najważniejsze decyzje legislacyjne i gospodarcze dla przemysłu kosmetycznego oraz detergentowego.

Członkostwo w Stowarzyszeniu gwarantuje dostęp do aktualnej wiedzy eksperckiej, pomoc w sytuacjach kryzysowych, wsparcie w obliczu nieuzasadnionych ograniczeń, a także atrakcyjne warunki udziału w branżowych konferencjach i szkoleniach.

Dyrektorem Generalnym Polskiego Stowarzyszenia Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest dr Anna Oborska.

  

CEL KSZTAŁCENIA

Podstawowym celem kształcenia na kierunku inżynieria ochrony zdrowia i promocja jest wykształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy dzięki szerokiej wiedzy interdyscyplinarnej ze szczególnym uwzględnieniem wiedzy z zakresu nauk chemicznych, nauk o zarządzaniu i jakości, nauk o zdrowiu, nauk prawnych oraz inżynierii chemicznej, będą konkurencyjną i pożądaną kadrą spełniającą się we wszystkich obszarach ochrony zdrowia publicznego oraz realizującą zadania zawodowe z zakresu bezpieczeństwa, ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności, bezpieczeństwa produktów kosmetycznych w tym wykonującą zadania inżynierskich w tym zakresie.

Koncepcja kształcenia na kierunku inżynieria ochrony zdrowia i promocja odpowiada na oczekiwania sektora ochrony zdrowia poprzez dostarczenie profesjonalnych kadr, których sprofilowana wiedza posłuży do rozwiązywania problemów populacji związanych ze zdrowiem i jego ochroną. Program studiów kładzie nacisk na przekazanie kompleksowej wiedzy i umiejętności, które pozwolą absolwentowi zrozumieć i podejmować w pracy zawodowej działania z zakresu edukacji i promocji zdrowia, a co więcej wdrożyć działania służące wydajności, optymalizacji organizacji sektora, a także podmiotów realizujących zadania w tym obszarze.

Koncepcja kształcenia na kierunku inżynieria ochrony zdrowia i promocja koncentruje się na przekazaniu kompleksowej wiedzy o zasadach zarządzania organizacjami systemu zdrowia publicznego, w tym również zarządzania wiedzą, jakością, usługami zdrowotnymi, ryzykiem, jak i informacją medyczną, a dalej na wyposażeniu absolwenta w umiejętności praktyczne i właściwe kompetencje społeczne pozwalające na podjęcie przez niego skoordynowanych działań profilaktycznych, naprawczych w sektorze zdrowia, a także realizacji zadań inżynierskich ukierunkowanych na bezpieczeństwo zdrowotne populacji ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności oraz bezpieczeństwa produktów kosmetycznych.

Interdyscyplinarne i całościowe podejście do problematyki zdrowia publicznego, a dalej jego ochrony i bezpieczeństwa wyrażone jest w określonych dla kierunku inżynieria ochrony zdrowia i promocja efektach uczenia się.

 

ORGANIZACJA STUDIÓW

  • Czas trwania: 3,5 roku
  • Forma studiów: 
    • stacjonarna [Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku [08:00-18:30]
    • niestacjonarna [Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]
  • Poziom kształcenia: studia I stopnia
  • Tytuł zawodowy absolwenta: inżynier

 

Forma zajęć, metody dydaktyczne:

  • wykład: problemowy, konserwatoryjny, z prezentacją multimedialną;
  • ćwiczenia: audytoryjne, warsztatowe, laboratoryjne, specjalistyczne: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [student vs. student] lub grupach, analiza zdarzeń krytycznych, analiza przypadków, dyskusja, rozwiązywanie zadań;
  • lektorat: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [student vs. student] lub grupach, analiza przypadków, dyskusja;
  • seminarium dyplomowe: opracowanie pracy dyplomowej – projekt inżynierski;
  • studencka praktyka zawodowa: 6 miesięczna.

 

Miejsca odbywania zajęć:

  • Kampus nr 1 Siedziba główna WSIiZ w Warszawie [ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18]: wykłady, ćwiczenia audytoryjne i ćwiczenia specjalistyczne;
  • Kampus nr 2 [Al. Jerozolimskie 195a]: wykłady i ćwiczenia audytoryjne.

 

PERSPEKTYWY I UMIEJĘTNOŚCI ABSOLWENTA

 

Absolwent studiów jest przygotowany do realizacji następujących działań oraz wykorzystania w praktyce zawodowej poniższych kompetencji [dotyczy obu ścieżek kształcenia]:

  • rozumie znaczenie pojęć właściwych dla zdrowia, w tym zagadnień dotyczących promocji zdrowia i edukacji zdrowotnej, a także wyjaśnia ich znaczenie dla prawidłowej komunikacji z otoczeniem społeczno-gospodarczym i interesariuszami wewnętrznymi;
  • ma wiedzę o zasadach zarządzania organizacjami systemu zdrowia publicznego, w tym również zarządzania wiedzą, jakością, usługami zdrowotnymi, ryzykiem, jak i informacją medyczną;
  • ma wiedzę o zasadach prawidłowej komunikacji, w tym również o możliwościach wykorzystania w tym procesie różnych rozwiązań informatycznych i innych form przekazu;
  • potrafi ocenić ryzyko wystąpienia zagrożenia dla zdrowia i życia konsumentów korzystających z produktów o określonych właściwościach użytkowych;
  • potrafi zaplanować i zainicjować działania w zakresie promocji zdrowia, edukacji zdrowotnej i ochrony zdrowia w zakładach produkujących produkty o pożądanych właściwościach użytkowych oraz w podmiotach z nimi współpracującymi;
  • posiada umiejętności pożądane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego w zakresie planowania kampanii społecznych o tematyce właściwej dla studiowanego kierunku;
  • posiada umiejętność zarządzania wiedzą, jakością, usługami zdrowotnymi, jak i bezpieczeństwem informacji medycznej;
  • opracowuje dane epidemiologiczne analizując przebieg obserwowanych zjawisk, wykorzystując do tego celu niezbędne narzędzia do analizy statystycznej.

Absolwent może podjąć pracę w następujących podmiotach:

  • podmioty lecznicze,
  • podmioty administracji samorządowej i państwowej wykonujące zadania z zakresu zdrowia publicznego,
  • stacje sanitarno-epidemiologiczne,
  • laboratoria kontroli jakości i badania bezpieczeństwa produktów kosmetycznych/ produktów żywności,
  • laboratoria analityczne,
  • podmioty produkujące żywność, kosmetyki, w tym również produkty FMCG.

 

Absolwent studiów jest przygotowany do realizacji następujących działań oraz wykorzystania w praktyce zawodowej poniższych kompetencji [dotyczy ścieżki kształcenia bezpieczeństwo żywności]:

  • rozumie znaczenie zmysłów w ocenie sensorycznej i organoleptycznej jakości surowców i substancji wykorzystywanych w procesie produkcji, jak również gotowych produktów spożywczych,
  • zna wymagania w zakresie znakowania produktów spożywczych;
  • zna zasady zarządzania procesami i jakością na wszystkich etapach produkcji, dystrybucji i prowadzonych badań w przedsiębiorstwach produkcyjnych;
  • dokonuje analizy ilościowej i jakościowej surowców/ substancji, półproduktów, gotowych produktów spożywczych przy zastosowaniu znanych mu procedur analitycznych;
  • przewiduje wpływ cech fizykochemicznych oraz potencjalnie występujących interakcji podczas produkcji, dystrybucji i przechowywania, na jakość, trwałość i bezpieczeństwo produktu spożywczego;
  • ma świadomości znaczenia i rozumie pozatechniczne aspekty i skutki działalności inżynierskiej, w tym jej wpływ na środowisko oraz zdrowie człowieka.

 

Absolwent studiów jest przygotowany do realizacji następujących działań oraz wykorzystania w praktyce zawodowej poniższych kompetencji [dotyczy ścieżki kształcenia bezpieczeństwo produktu kosmetycznego]:

  • ma zaawansowaną wiedzę o metodach analitycznych wykorzystywanych w procesie analizy jakości i bezpieczeństwa surowców, półproduktów, jak i gotowych produktów kosmetycznych;
  • ma wiedzę w zakresie tworzenia koncepcji oraz produkcji produktów kosmetycznych;
  • ma usystematyzowaną wiedzę z zakresu technologii i inżynierii chemicznej właściwej dla poszczególnych gałęzi przemysłu;
  • posiada umiejętność posługiwania się aparaturą laboratoryjną, a także maszynami i narzędziami wykorzystywanymi w procesie produkcji, a także badania i oceny jakości surowców i gotowych produktów kosmetycznych;
  • posiada umiejętność pracy z przepisami i normami polskimi oraz międzynarodowymi, odnoszącymi się do produkcji i dystrybucji produktów kosmetycznych, w celu dbania o ich jakość i bezpieczeństwo;
  • jest przygotowany do rozwijania dorobku zawodowego i zasad etyki zawodowej, uzależniając przy tym swoje działania od zmieniających się warunków społeczno-gospodarczych.

 

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Wprowadzenie do zdrowia publicznego

E

2

 2.

 Biologia człowieka

Z

3

 3.

 Mikrobiologia ogólna

Z

3

 4.

 Biochemia

E

3

 5.

 Immunologia i alergologia

E

4

 6.

 Higiena

Z

3

 7.

 Matematyka stosowana

Z

6

 8.

 Chemia ogólna i nieorganiczna

Z

4

 9.

 Podstawy prawa z elementami prawa administracyjnego

Z

2

10.

BHP i ergonomia

Z 0
11.

Wychowanie fizyczne

Z 0

 

SEMESTR II

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Promocja zdrowia i edukacja zdrowotna

E

3

 2.

 Podstawy nadzoru sanitarno-epidemiologicznego

Z

2

 3.

 Demografia

Z

1

 4.

 Pdw: Prawo żywnościowe/ Prawo kosmetyczne

E

2

 5.

 PdW: Mikrobiologia żywności/ Mikrobiologia kosmetyków

E

4

 6.

 Chemia ogólna i nieorganiczna

E

4

 7.

 Chemia organiczna

Z

3

 8.

 Psychologia zdrowia i jakości życia

Z

1

 9.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z

10

10.

 Wychowanie fizyczne

Z 0

 

 

SEMESTR III

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 PdW: Technologia chemiczna (w zakładach przemysłu spożywczego)/ Technologia chemiczna (w zakładach przemysłu kosmetycznego)

E

4

 2.

 PdW: Chemia żywności/ Chemia i receptura kosmetyków

Z

5

 3.

 PdW: Toksykologia żywności/ Toksykologia kosmetyku

Z

4

 4.

 PdW: Dozwolone substancje dodatkowe do żywności/ Surowce kosmetyczne

Z

4

 5.

 Biostatystyka

Z

3

 6.

 Chemia organiczna

Z

5

 7.

 Chemia analityczna

Z

4

 8.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

Z

1

 

SEMESTR IV

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 PdW:Chemia żywności/ Chemia i receptura kosmetyków

E

5

 2.

 PdW: Analiza żywności/ Analiza chemiczna kosmetyku. Metody oceny kosmetyków

Z

4

 3.

 PdW: Aparatura i technologia w inżynierii żywności/ Aparatura i technologia w przemyśle kosmetycznym

Z

4

 4.

 Kwalifikowana pierwsza pomoc

Z

2

 5.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Wystąpienia publiczne i komunikacja

Z

1

 6.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Digital i social media

Z

1

 7.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

Z

1

 8.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z

12

 

 

SEMESTR V

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Organizacja systemu ochrony zdrowia w Polsce i na świecie

E

4

 2.

 Bezpieczeństwo zdrowotne i prawa konsumenta

Z

4

 3.

 Bezpieczeństwo i ochrona danych medycznych

Z

4

 4.

 PdW: Analiza żywności/ Analiza chemiczna kosmetyku. Metody oceny kosmetyków

E

6

 5.

 PdW: Opakowania artykułów żywnościowych/ Wymagania i kryteria opakowań kosmetycznych

E

2

 6.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Public relations w ochronie zdrowia

E

2

 7.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Content marketing w ochronie zdrowia

Z

2

 8.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

E

2

 

SEMESTR VI

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Telemedycyna i e-zdrowie

E

4

 2.

 Odpowiedzialność prawna w ochronie zdrowia

E

2

 3.

 Ekonomika zdrowia

E

3

 4.

 PdW: Chemia stosowana i gospodarowanie chemikaliami w przemyśle spożywczym/ Chemia stosowana i gospodarowanie chemikaliami w przemyśle kosmetycznym

Z

3

 5.

 PdW: Towaroznawstwo artykułów żywnościowych/ Towaroznawstwo w przemyśle kosmetycznym

Z

4

 6.

 Seminarium specjalistyczne - metodologia badań własnych

Z

4

7.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z 10

 

SEMESTR VII

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 PdW: Gospodarka wodno-ściekowa w przemyśle spożywczym/ Ocena oddziaływania na środowisko przemysłu kosmetycznego

Z

4

 2.

 PdW: Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym/ Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwo produktu kosmetycznego

E

5

 3.

 Analiza potrzeb, tworzenie i realizacja programów zdrowotnych

Z

5

 4.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Zarządzanie ryzykiem w usługach medycznych

Z

3

 5.

 Kompetencje oczekiwane przez przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego: Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

Z

3

 6.

 Seminarium specjalistyczne - projekt inżynierski

Z

10

 WYMAGANE DOKUMENTY

 

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 35 x 45 mm, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów, nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami [UWAGA: zamieszczone przez Państwa zdjęcie w systemie zostanie wykorzystane do przygotowania Legitymacji Studenckiej]
  • zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy [akceptowalne są tylko zaświadczenia wydane przez lekarza medycyny pracy z prawem wykonywania zawodu na terenie Rzeczpospolitej Polski]
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 85 zł [obywatele UE], 150 zł [obywatele spoza UE] - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • potwierdzenie dokonania opłaty za ELS [elektroniczną legitymację studencką] w kwocie 22 zł - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • potwierdzenie dokonania opłaty wpisowej  [pokrywa koszt zakupu odzieży ochronnej] w kwocie 75 zł - absolwenci WSIiZ zwolnieni z wniesienia opłaty
  • świadectwo dojrzałości [kopia]

 

Płatności opłaty rekrutacyjnej, opłaty wpisowej oraz za ELS dokonywane są wyłącznie przelewem na konto uczelni:
ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia zobowiązani są dostarczyć dodatkowo przetłumaczone na język polski wszystkie dokumenty wymagane w procesie rekrutacji. Tłumaczenie powinno być dokonane przez tłumacza przysięgłego

 

DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT
SKIEROWANIE I ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

 

UCZELNIA NIE PONOSI KOSZTÓW BADAŃ LEKARSKICH ORAZ WIZYTY U LEKARZA MEDYCYNY PRACY

 

CZESNE/SEMESTR: I-II 2 800 zł
CZESNE/SEMESTR: III-VII 3 000 zł
OPŁATA REKRUTACYJNA [OBYWATELE UE]

85 zł

OPŁATA REKRUTACYJNA [OBYWATELE SPOZA UE]

150 zł

OPŁATA WPISOWA [POKRYWAJĄCA KOSZT ZAKUPU ODZIEŻY OCHRONNEJ]
75 zł
OPŁATA ZA ELS

22 zł

 

DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 1/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 2/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 27/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 28/2022

Studia I Stopnia

  • CHEMIA KOSMETYCZNA
  • CHEMIA OGÓLNA
  • CHEMIA ŻYWNOŚCI
  • DIETETYKA
  • INŻYNIERIA OCHRONY ZDROWIA I PROMOCJA
  • KOSMETOLOGIA
  • PIELĘGNIARSTWO
REKRUTACJA
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda