• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
      • Dział Praktyk
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Rektorat
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE
    • Naukowa Sesja posterowa HPCI
    • Akademia Wiedzy o Zdrowiu
    • Czuję chemię!
    • Akademia Rozwoju Zainteresowań
    • Akademia Liderów Health & Beauty
    • WSIiZ TV
    • Bezpieczeństwo COVID-19
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Kształcenie Specjalistyczne
      • Specjalista technolog produktów kosmetycznych
      • Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej
      • Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego
      • Specjalista w zakresie analizy i oceny jakości żywności
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia kosmetyku
    • Studia Podyplomowe
      • Detergenty, środki czystości i produkty chemii gospodarczej
      • Dietetyka
      • HI TECH w kosmetologii [WSIIZ + ITP]
      • Kosmetologia bioestetyczna
      • Kosmetologia stosowana
      • Podologia [WSIiZ + Podoland]
      • SPA&Wellness [WSIiZ + NOVA GROUP]
      • Technologia produkcji kosmetyków
      • Trychologia kosmetologiczna
  • Dla Kandydata
    • Rejestracja Online
    • Zasady rekrutacji
    • Q&A rekrutacji
    • Rekrutacja dla Cudzoziemców
    • Kurs językowy
    • Przeniesienie z innej uczelni
    • Promocje / Korzyści
    • Dni otwarte
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Organizacja roku akademickiego
    • Programy Studiów
    • BON
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Godziny pracy
      • Księgozbiór
      • Czasopisma tradycyjne
      • Czasopisma on-line
      • IBUK Libra
      • Academica
      • Wirtualna Biblioteka Nauki
      • Współpraca międzybiblioteczna
      • Regulamin
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
      • Dział Praktyk
        • Studenckie praktyki zawodowe
        • Chemia kosmetyczna
        • Chemia ogólna
        • Chemia żywności
        • Dietetyka I st.
        • Dietetyka II st.
        • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
        • Kosmetologia I st.
        • Kosmetologia II st.
        • Technologia kosmetyku II st.
        • Kształcenie Specjalistyczne
        • Wykaz Instytucji
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
    • Dział Płatności
    • Dział Stypendiów
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
      • Program
      • Aktualności
      • Uczelnie Partnerskie
      • Incoming Sudents
      • Nasze Mobilności
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Absolwenci
    • Materiały do pobrania
    • Wsparcie studentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Logowanie
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Warsztaty Edukacyjne
    • Oferta wynajmu sal
    • Centrum Prasowe
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Dział Promocji i Rekrutacji
    • Biuro Spraw Studenckich
    • Pełnomocnik BON
    • Dział Nauki oraz Biblioteka
    • Dział Planowania i Organizacji Studiów
    • Dział Płatności i Stypendiów
    • Dział Praktyk i Doradztwa Personalnego
    • Biuro Karier
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Rektorat
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Chemia ogólna

COVER WSIIZ b


CHEMIA OGÓLNA

loading...
O kierunku
Moduły
Wymagane Dokumenty
Opłaty

Polski Komitet Normalizacyjny dokonał podziału w Sektorze Chemii Komitetu Technicznego (KT) 201 ds. Kosmetyków i Wyrobów Chemii kosmetycznej. Wynikiem tego podziału jest powołanie dwóch Komitetów Technicznych: KT. ds. Produktów Kosmetycznych oraz KT. Detergentów.

Jest Nam niezwykle miło poinformować, że Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie została oficjalnie członkiem KT. ds. Produktów Kosmetycznych.

Zakres tematyczny jakim KT będzie się zajmował to: terminologia właściwa dla KT, wymagania, metody badań, badania mikrobiologiczne, właściwości użytkowe produktów kosmetycznych, ochrona przeciwsłoneczna.

W skali europejskiej Komitet Techniczny ds. Produktów Kosmetycznych współpracuje z CEN/TC 392 Cosmetics. Natomiast w skali międzynarodowej z ISO/TC 217 Cosmetics 

PSPKD

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego działa od roku 1992.

Członkowie Stowarzyszenia to uznani producenci i dystrybutorzy, a także sieci handlowe, dostawcy surowców, szkoły wyższe oraz firmy współpracujące z branżami kosmetyczną i detergentową. Dzięki przynależności do Stowarzyszenia zyskują aktualną informację i wsparcie z zakresu informacji o obowiązkach płynących z legislacji branżowej – polskiej i europejskiej.

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest członkiem międzynarodowych organizacji branżowych: Cosmetics Europe,  Międzynarodowego Stowarzyszenia Producentów Mydeł, Detergentów i Środków Czystości (the International Association for Soaps, Detergents and  Maintenance Products) A.I.S.E. oraz Europejskiej Federacji Aerozolowej (European Aerosol Federation) FEA.

Polskie Stowarzyszenie Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest jedyną organizacją w Polsce działającą w oparciu o synergię przemysłu kosmetycznego i środków czystości.  Reprezentuje ponad 120 firm. Jej głos dociera tam, gdzie zapadają najważniejsze decyzje legislacyjne i gospodarcze dla przemysłu kosmetycznego oraz detergentowego.

Członkostwo w Stowarzyszeniu gwarantuje dostęp do aktualnej wiedzy eksperckiej, pomoc w sytuacjach kryzysowych, wsparcie w obliczu nieuzasadnionych ograniczeń, a także atrakcyjne warunki udziału w branżowych konferencjach i szkoleniach.

Dyrektorem Generalnym Polskiego Stowarzyszenia Przemysłu Kosmetycznego i Detergentowego jest dr Anna Oborska.

  

CEL KSZTAŁCENIA

Podstawowym celem kształcenia na kierunku chemia ogólna jest wykształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy dzięki szerokiej wiedzy ze szczególnym uwzględnieniem wiedzy z zakresu nauk chemicznych oraz inżynierii chemicznej będą konkurencyjną i pożądaną kadrą spełniającą się wszystkich obszarach zainteresowania „współczesnej chemii”.

Koncepcja kształcenia na kierunku chemia ogólna koncentruje się na przekazaniu kompleksowej wiedzy w zakresie głównych działów chemii, niezbędnej do wykonywania eksperymentów i analiz chemicznych, a także na wyposażeniu absolwenta w umiejętności praktyczne i właściwe kompetencje społeczne pozwalających na podjęcie przez niego skoordynowanych działań w zakresie zarządzania procesami i realizacji zadań inżynierskich w przemyśle chemicznym.  

Priorytetowym staje się proces kształcenia zarówno inżynierów dla sektora chemicznego, jak również specjalistów realizujących oczekiwania społeczno-gospodarcze. Przyjęta koncepcja kształcenia, a co za tym idzie profil praktyczny studiów I stopnia na kierunku chemia ogólna jest podyktowany rozwojem zainteresowań współczesnej chemii w aspekcie społecznym, ekonomicznym, a także gospodarczym, również w odniesieniu do innych sektorów gospodarki. Stąd program obejmuje umiejętności i kompetencje inżyniera przyszłości tj.: zdolność kreatywnego myślenia, komunikatywność, umiejętność pracy w zespole oraz nawiązywania relacji, które zostały zdefiniowane w 2020 r. podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego i wprost zaadaptowane do koncepcji kształcenia.

Efekty uczenia się odwołują się do problematyki produktów wytwarzanych przez podmioty funkcjonujące w przemyśle chemicznym, do procesów pracy realizowanych w tej branży oraz
do ich wzajemnych powiązań. Efekty uczenia się obejmują wykonywanie zadań zawodowych
z zakresu projektowania produktów chemicznych, analityki chemicznej, optymalizacji procesowej, planowania i realizowania procesu produkcji produktów chemicznych z uwzględnieniem takich aspektów jak: jakość, bezpieczeństwo, ochrona środowiska.

 

ORGANIZACJA STUDIÓW

  • Czas trwania: 3,5 roku
  • Forma studiów: 
    • stacjonarna [Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku [08:00-18:30]
    • niestacjonarna [Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]
  • Poziom kształcenia: studia I stopnia
  • Tytuł zawodowy absolwenta: inżynier

 

Forma zajęć, metody dydaktyczne:

  • wykład: problemowy, konserwatoryjny, z prezentacją multimedialną;
  • ćwiczenia: audytoryjne, warsztatowe, laboratoryjne, specjalistyczne: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [student vs. student] lub grupach, analiza zdarzeń krytycznych, analiza przypadków, dyskusja, rozwiązywanie zadań;
  • lektorat: analiza tekstów z dyskusją, metoda projektów, gry symulacyjne, praca w parach [student vs. student] lub grupach, analiza przypadków, dyskusja;
  • seminarium dyplomowe: opracowanie pracy dyplomowej – projekt inżynierski;
  • studencka praktyka zawodowa: 6 miesięczna.

 

Miejsca odbywania zajęć:

  • Kampus nr 1 Siedziba główna WSIiZ w Warszawie [ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18]: wykłady, ćwiczenia audytoryjne i ćwiczenia specjalistyczne;
  • Kampus nr 2 [Al. Jerozolimskie 195a]: wykłady i ćwiczenia audytoryjne.

 

PERSPEKTYWY I UMIEJĘTNOŚCI ABSOLWENTA

 

Absolwent studiów jest przygotowany do realizacji następujących działań oraz wykorzystania w praktyce zawodowej poniższych kompetencji:

  • przygotowywanie dokumentacji niezbędnej w procesie produkcji zgodnie z wymaganiami prawnymi;
  • dobór maszyn, narzędzi oraz parametrów do procesu produkcji;
  • gospodarowanie wyposażeniem pomiarowym i całą infrastrukturą laboratoryjną, produkcyjną;
  • opracowywanie dokumentacji dla wyrobu na poszczególnych etapach projektowania;
  • prowadzenie działań w zakresie optymalizacji procesów oraz wdrażanie skutecznych rozwiązań w celu utrzymania jakości procesów na najwyższym poziomie;
  • uczestnictwo w pracach wdrożenia nowych preparatów do produkcji;
  • opracowywanie i wdrażanie nowych metod analitycznych zgodnie z wymaganiami;
  • pobieranie próbek, wykonywanie analiz chemicznych lub fizykochemicznych;
  • przeprowadzenie analiz jakościowych i ilościowych surowców i wyrobów gotowych;
  • analizowanie i weryfikowanie wyników prowadzonych badań jakościowych;
  • realizacja zadań związanych z utrzymaniem Systemu Zapewnienia Jakości, w tym opracowywanie, wdrażanie oraz aktualizacja dokumentacji jakościowej;
  • kontrola jakości procesów i udział w audytach jakościowych;
  • planowanie i wykonywanie eksperymentów.

Absolwent może podjąć pracę w następujących podmiotach:

  • zakłady przemysłu spożywczego, kosmetycznego, chemicznego i farmaceutycznego,
  • przedsiębiorstwa wodno-kanalizacyjne,
  • samodzielnie laboratoria badań i analiz,
  • powiatowe stacje sanitarno-epidemiologiczne,
  • instytuty badawcze

 

Elementy poszczególnych etapów kształcenia pozwalają na wykształcenie umiejętności i kompetencji inżynierskich.

 

SEMESTR I

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Podstawy przedsiębiorczości

E

3

 2.

 Matematyka stosowana

Z

5

 3.

 Chemia ogólna i nieorganiczna

Z

5

 4.

 Biochemia

E

5

 5.

 Statystyczne opracowywanie danych pomiarowych

E

3

 6.

 Mikrobiologia przemysłowa

Z

4

 7.

 Fizyka

Z

5

 8.

 Wychowanie fizyczne [30h] – tylko st. stacjonarne

Z

0

 9.

 BHP i ergonomia

Z

0

   

30

 

SEMESTR II

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Matematyka stosowana

E

5

 2.

 PdW: Podstawy inżynierii chemicznej/ Chemia przemysłowa

E

4

 3.

 Chemia ogólna i nieorganiczna

E

5

 4.

 Chemia organiczna

Z

5

 5.

 Surowce w przemyśle chemicznym

E

2

 6.

 Bioetyka

Z

1

 7.

 Analityka chemiczna

Z

3

 8.

 Wychowanie fizyczne [30h] – tylko st. stacjonarne

Z

0

 9.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z

5

   

30

 

 

SEMESTR III

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Prawo własności przemysłowej

Z

2

 2.

 Chemia analityczna

E

5

 3.

 Chemia organiczna

E

5

 4.

 Podstawy chemii teoretycznej

E

3

 5.

 Elektrochemia

E

4

 6.

 Aparatura i technologia w przemyśle chemicznym

Z

3

 7.

 PdW: Podstawy metrologii/ Techniki pomiarowe w procesach produkcyjnych

Z

5

 8.

 Krystalografia

Z

2

 9.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

Z

1

   

30

 

SEMESTR IV

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Chemia fizyczna

E

4

 2.

 PdW: Chemia związków naturalnych/ Farmakognozja i technologia surowców roślinnych

E

4

 3.

 PdW: Metody walidacji/ Metody obliczeniowe w chemii

Z

5

 4.

 Metody chromatograficzne

E

5

 5.

 Synteza i preparatyka organiczna

E

5

 6.

 Technologia informacyjna

Z

1

 7.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

Z

1

 8.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z

5

 

30

 

 

SEMESTR V

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 Chemia stosowana i zarządzanie chemikaliami

Z

2

 2.

 PdW: Podstawy toksykologii/ Analiza śladów

Z

5

 3.

 PdW: Tworzywa sztuczne/ Polimery

Z

5

 4.

 Modelowanie i projektowanie procesów technologicznych

E

5

 5.

 Metody spektroskopowe

E

5

 6.

 Technologia chemiczna

E

4

 7.

 Materiałoznawstwo chemiczne

Z

3

 8.

 Język obcy dla celów akademickich i zawodowych

Z

1

   

30

 

SEMESTR VI

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 PdW: Preparatyka produków chemii gospodarczej/ Jakość i bezpieczeństwo produktów chemii gospodarczej

E

6

 2.

 PdW: Chemia związków biologicznie aktywnych/ Chemia zmysłów

Z

5

 3.

 Towaroznawstwo chemiczne

E

5

 4.

 PdW: Zielona chemia/ Chemia środowiska

Z

4

 5.

 Seminarium specjalistyczne - metodologia badań własnych

Z

5

 6.

 Studencka Praktyka Zawodowa

Z

5

   

30

 

SEMESTR VII

 Lp.

Moduł

RYGOR

ECTS

 1.

 PdW:Ocena oddziaływania na środowisko/ Toksykologia środowiska i monitoring skażeń

E

4

 2.

 PdW: Podstawy biotechnologii/ Nanomateriały i nanotechnologie

Z

4

 3.

 PdW: Chemia w przemyśle kosmetycznym/ Jakość i bezpieczeństwo produktów kosmetycznych

E

5

 4.

 PdW: Chemia w przemyśle spożywczym/ Jakość i bezpieczeństwo żywności

E

5

 5.

 PdW: Zarządzanie laboratorium chemicznym/ Systemy zarządzania jakością w przemyśle chemicznym

Z

2

 6.

 Seminarium specjalistyczne - projekt inżynierski

Z

10

   

30

 WYMAGANE DOKUMENTY

  • wydrukowane i podpisane podanie rekrutacyjne z platformy e-dziekanat
  • zdjęcie cyfrowe do wgrania w systemie e-dziekanat sekcja Dane Osobowe - wymagania: wymiary 236 x 295 pikseli, rozdzielczość 300dpi, na jasnym tle, dobrze widoczna twarz w ujęciu "en face" (przodem), bez ciemnych okularów i nakrycia głowy, twarz nieosłonięta włosami (UWAGA: zamieszczone przez Państwa zdjęcie w systemie zostanie wykorzystane do przygotowania elektronicznej legitymacji studenckiej)
  • zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy z oznaczeniem kierunku studiów (akceptowalne są tylko zaświadczenia wydane przez lekarza medycyny pracy z prawem wykonywania zawodu na terenie Rzeczpospolitej Polski)
  • potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej w kwocie 85 zł (obywatele UE), 150 zł (obywatele spoza UE) – elektroniczne potwierdzenie dokonania przelewu lub podstemplowany przez instytucję (bank, poczta etc.) druk potwierdzający dokonanie przelewu - absolwenci WSIiZ w Warszawie zwolnieni z wniesienia opłaty
  • kserokopia świadectwa dojrzałości (oryginał do wglądu przy podpisaniu umowy)

 

Płatności tytułem: opłaty rekrutacyjnej oraz za wydanie ELS należy dokonać przelewem na rachunek bankowy Uczelni:
ALIOR BANK 05 2490 0005 0000 4530 6050 7331

 

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie do Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia zobowiązani są dostarczyć dodatkowo przetłumaczone na język polski wszystkie dokumenty wymagane w procesie rekrutacji. Tłumaczenie powinno być dokonane przez tłumacza przysięgłego

 

DO POBRANIA

 

INSTRUKCJA REJESTRACJI W SYSTEMIE E-DZIEKANAT
SKIEROWANIE I ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

 

UCZELNIA NIE PONOSI KOSZTÓW BADAŃ LEKARSKICH ORAZ WIZYTY U LEKARZA MEDYCYNY PRACY

 

CZESNE/SEMESTR:
2 800 zł
OPŁATA REKRUTACYJNA [OBYWATELE UE]

85 zł

OPŁATA REKRUTACYJNA [OBYWATELE SPOZA UE]

150 zł

OPŁATA ZA ELS

22 zł

 

DO POBRANIA

 

WZÓR UMOWY O WARUNKACH ODPŁATNOŚCI
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 1/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 2/2022
ZARZĄDZENIE KANCLERZA 10/2022
WNIOSEK O ROZŁOŻENIE CZESNEGO NA RATY

Studia I Stopnia

  • CHEMIA KOSMETYCZNA
  • CHEMIA OGÓLNA
  • CHEMIA ŻYWNOŚCI
  • DIETETYKA
  • INŻYNIERIA OCHRONY ZDROWIA I PROMOCJA
  • KOSMETOLOGIA
REKRUTACJA
E-DZIEKANAT
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda