• Contrast
    • Default mode
    • Night mode
    • High Contrast Black White mode
    • High Contrast Black Yellow mode
    • High Contrast Yellow Black mode
    • Layout
    • Fixed layout
    • Wide layout
    • Font
    • Set Smaller Font
    • Set Default Font
    • Set Larger Font
  • Tiktok
  • Erasmus+
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia Kosmetyku
    • Kurs Wyrównawczy
    • Collegium Studiów Podyplomowych
      • Strategia i misja rozwoju
      • Studia Podyplomowe
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Opłaty
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Wznowienie studiów
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
      • Katalogi
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
    • Udogodnienia
      • Kurs języka polskiego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
      • Oferta specjalna dla firm
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Informacje ogólne
        • Publikacje tradycyjne
        • Publikacje elektroniczne
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
    • Proces dyplomowania – Promotor/Recenzent
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Oferta specjalna dla firm
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Biuro Collegium Studiów Podyplomowych
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • O uczelni
    • Informacje o nas
      • Misja Uczelni
      • Władze Uczelni
      • Podstawa prawna
      • Certyfikaty i wyróżnienia
    • Prezentacja Uczelni
      • Wirtualny Spacer
      • Dlaczego WSiIZ?
      • Galeria
        • Kampus nr 1
        • Kampus nr 2
    • Kadra dydaktyczna
    • Rady Pracodawców
    • Rada Konsultacyjna
    • Samorząd Studentów
    • Osiągnięcia studentów
    • Wydarzenia
    • Projekty UE/MEiN
    • WSIiZ TV
    • RODO
  • Oferta Edukacyjna
    • Studia I stopnia
      • Chemia kosmetyczna
      • Chemia ogólna
      • Chemia żywności
      • Dietetyka
      • Inżynieria ochrony zdrowia i promocja
      • Kosmetologia
      • Pielęgniarstwo
    • Studia II stopnia
      • Dietetyka
      • Kosmetologia
      • Technologia Kosmetyku
    • Kurs Wyrównawczy
    • Collegium Studiów Podyplomowych
      • Strategia i misja rozwoju
      • Studia Podyplomowe
  • Dla Kandydata
    • Rekrutacja
      • Rejestracja Online
      • Zasady rekrutacji
        • Terminy rekrutacji
        • Wymagane dokumenty
        • Skierowania na badania
        • Instrukcja obsługi w systemie E-DZIEKANAT
        • Opłaty
      • Przeniesienie z innej uczelni
      • Wznowienie studiów
      • Rekrutacja dla Cudzoziemców
      • Katalogi
    • F&Q - Najczęściej zadawane pytania
    • Dni otwarte
    • Spotkania edukacyjne
    • Udogodnienia
      • Kurs języka polskiego
      • Placówki partnerskie w zakresie badań lekarskich
      • Dofinansowanie
      • Zakwaterowanie dla studentów
      • Pobierz informator
      • Zapisz się i bądź na bieżąco z informacjami dla kandydatów
      • smartkurier.pl
      • Oferta specjalna dla firm
  • Dla Studenta
    • E-Dziekanat
    • Informator dla studentów
    • Kształcenie
      • Organizacja roku akademickiego
      • Programy Studiów
      • Praktyki
        • Informacje ogólne
        • Regulamin
        • Wykaz Instytucji
      • Proces dyplomowania
        • Praca dyplomowa
        • Praktyczny egzamin zawodowy
        • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
        • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
        • Studia podyplomowe
      • Materiały do pobrania
    • Wsparcie
      • Biblioteka
        • Informacje ogólne
        • Publikacje tradycyjne
        • Publikacje elektroniczne
      • Stypendia
      • Biuro Karier
        • Misja i Funkcje
        • Porady
        • Międzynarodowe CV
        • Praktyki w WSIiZ
      • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
        • Punkt Konsultacyjny
      • Polityka wsparcia
    • Rozwój
      • ERASMUS +
        • Program
        • Aktualności
        • Uczelnie Partnerskie
        • Incoming Sudents
        • Nasze Mobilności
      • Organizacje studenckie
      • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Dla Wykładowcy
    • E-Dziekanat
    • Biblioteka
    • Logowanie
    • Proces dyplomowania – Promotor/Recenzent
  • Współpraca
    • Partnerzy
    • Szkoły Patronackie
    • Oferta wynajmu sal
    • Oferta specjalna dla firm
    • Program lojalnościowy
    • Praca w WSIiZ
  • Kontakt
    • Biuro Collegium Studiów Podyplomowych
    • Biuro ds. Doskonalenia Jakości Kształcenia
    • Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych
    • Biuro Karier
    • Biuro Marketingu
    • Biuro Nauki oraz Biblioteka
    • Biuro Organizacji Studiów
    • Biuro Planowania Kształcenia
    • Biuro Płatności
    • Biuro Rekrutacji
    • Biuro Rektora
    • Biuro Rozwoju Uczelni i Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym
    • Biuro Spraw Studenckich
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Dla Studenta
  • Rozwój
  • Organizacje studenckie

COVER WSIIZ b


ORGANIZACJE STUDENCKIE

loading...
Koła Naukowe
Kluby Praktyczne
Regulamin
Kontakt
Chemia stosowana

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. chem. Sebastian Grzyb

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Dyskusja nad znaczeniem i zastosowaniami chemii we współczesnym świecie, w aspekcie kształtowania umiejętności praktycznych na studiach w WSIiZ.
  • Analiza badań i publikacji naukowych dotyczących aktualnych, innowacyjnych rozwiązań z zakresu chemii ze szczególnym uwzględnieniem zastosowań w obszarach: chemii kosmetycznej (dla studentów kierunków: Chemia kosmetyczna, Chemia ogólna, Technologia kosmetyku, Kosmetologia) oraz chemii żywności (dla studentów kierunku Dietetyka).
  • Poszerzanie wiedzy i rozwijanie zainteresowań w obszarze bieżących, innowacyjnych rozwiązań z zakresu chemii kosmetycznej, technologii kosmetyku, surowców i produktów kosmetycznych oraz chemii żywności, suplementów diety, surowców wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.
  • Przygotowanie i wprowadzenie do seminariów dyplomowych i pisania prac dyplomowych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Przygotowanie publikacji tematycznych i artykułów popularnonaukowych do czasopism branżowych.
  • Analiza bieżącej literatury naukowej i tematycznych, naukowych baz danych obejmujących publikacje z dziedzin: nauk ścisłych i przyrodniczych, inżynieryjno-technicznych, medycznych i nauk o zdrowiu.
  • Analiza i próba rozwiązywania aktualnych problemów i zagadnień z obszaru chemii kosmetycznej oraz chemii żywności.
  • Dyskusja nad rolą chemii we współczesnym świecie i znaczeniem jej osiągnięć dla współczesnego człowieka.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Publikacje tematyczne i branżowe z obszaru chemii kosmetycznej oraz chemii żywności.
  • Dostęp do międzynarodowych baz naukowych.
  • Możliwość otwartej dyskusji i wymiany poglądów.

Terminarz spotkań (mozliwa zmiana formy spotkań na on-line):

  • 29 marzec 2023 r., g. 14.30-15.30, BW18 s. 1.2
  • 10 maj 2023 r., g. 15.30-16.30, BW18,
  • 14 czerwiec 2023 r., g. 15.00-16.00, BW18.
Dermatologia estetyczna

Opiekunowie koła naukowego:

lek. Michał Szczerba

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Nabycie wiedzy teoretycznej z zakresu:
    • dermatologii estetycznej,
    • zabiegów z zakresu medycyny estetycznej,
    • powikłań i komplikacji okołozabiegowych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Dermatologia.
  • Dermatologia estetyczna.
  • Medycyna estetyczna.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Nabycie wiedzy z zakresu ogólnopojętej medycyny estetycznej i studia ciekawych przypadków medycznych.

Terminarz spotkań:

  • spotkania odbywają się w każdy czwartek w g. 15.00-19.00.
Dermokosmetologia - terapie kosmetologiczne skóry zmienionej chorobowo

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. społ. Joanna Klonowska, mgr Agata Skiwska, mgr Katarzyna Gnap

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Rozwijanie i pogłębianie szeroko pojętej wiedzy kosmetologiczno-dermatologicznej.
  • Doskonalenie wiedzy teoretycznej zdobytej w ramach uczestnictwa w Kole poprzez uczestnictwo w wykładach, dyskusjach, szkoleniach i kursach.
  • Wyjazdy do specjalistycznych gabinetów kosmetologicznych, dermatologicznych.
  • Organizowanie oraz udział w konferencjach, sympozjach, seminariach naukowych oraz pokazach.
  • Wdrażanie członków Koła do pracy naukowej.
  • Organizowanie spotkań i współpraca z instytucjami i organizacjami o podobnych celach działania.
  • Prezentowanie osiągnięć własnych Koła i promowanie Uczelni.

Czym zajmuje się Koło?

  • Uczestnictwem w pracach naukowo-badawczych z obszaru kosmetologii i dermatologii.
  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych.
  • Organizacją wycieczek i wyjazdów naukowo-dydaktycznych.
  • Współpracą z innymi kołami naukowymi.
  • Przygotowaniem przez członków publikacji naukowych oraz popularno-naukowych związanych z działalnością Koła.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • przyjazną atmosferę,
  • dostęp do najnowszych doniesień naukowych,
  • dostęp do nowoczesnej aparatury,
  • dostęp do profesjonalnych kosmetyków,
  • dostęp do zasobów biblioteki.

Terminarz spotkań:

  • 06 marzec 2023 r., g. 11.00-14.00, AJ195 s. 13
  • 05 kwiecień 2023 r., g. 11.00-14.00, 
  • 28 kwiecień 2023 r., g. 12.00-15.00, AJ195 s. 13
Mikrobiologia żywności

Opiekunowie koła naukowego:

mgr inż. Mateusz Gemba

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Pogłębienie wiedzy z zakresu mikrobiologii żywności, bezpieczeństwa żywności oraz technik analiz mikrobiologicznych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Mikrobiologia żywności.
  • Higiena żywności.
  • Biofilm bakteryjny.
  • Bezpieczeństwo żywności.
  • Fizjologia drobnoustrojów.
  • Ocena stanu higieny powierzchni i powietrza. 

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Przyjazną atmosferę.
  • Pogłębienie wiedzy.
  • Doskonalenie umiejętności technik laboratoryjnych w zakresie mikrobiologii żywności.
  • Dostęp do nowoczesnej aparatury.

Terminarz spotkań:

  • 05 maj 2023 r., g. 11.00-13.00, AJ195 s. 17
  • 12 maj 2023 r., g. 11.00-13.00, AJ195 s. 17
  • 26 maj 2023 r., g. 09.00-11.00, AJ195 s. 17
  • 02 czerwiec 2023 r., g. 17.00-19.00, AJ195 s. 17
Substancje pochodzenia roślinnego - perspektywy badawcze, możliwości zastosowania...

Opiekunowie koła naukowego:

mgr farm. Aldona Adamska-Szewczyk

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Poszukiwanie i analiza źródeł aktywnych biologicznie substancji pochodzenia naturalnego oraz ich wpływu na procesy zachodzące w organizmie w świetle najnowszych doniesień naukowych.
  • Upowszechnianie tematyki związanej z propagowaniem profilaktyki dietozależnych chorób cywilizacyjnych na uczelni i poza uczelnią.
  • Poszerzanie wiedzy na temat fitoterapii schorzeń, w tym choroby metaboliczne i schorzenia dermatologiczne.
  • Rozwijanie pasji i indywidualnych zainteresowań członków koła.

Czym zajmuje się Koło?

  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych.
  • Współtworzeniem publikacji naukowych.
  • Organizacją otwartych spotkań tematycznych z udziałem ciekawych osób.
  • Realizacją prac dyplomowych w oparciu o tematykę Koła Naukowego.
  • W dalszej perspektywie współpracę z innymi Kołami Naukowymi w obszarze badawczym.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Miłą atmosferę.
  • Indywidualne podejście do każdej osoby.
  • Dostęp do najnowszych badań naukowych w ramach źródeł bibliotecznych oraz doniesień naukowych.

Terminarz spotkań:

  • 27 marzec 2023 r., g. 18.00-19.30, Clickmeeting,
  • 17 kwiecień 2023 r., g. 18.00-19.30, Clickmeeting,
  • 22 maj 2023 r., g. 18.00-19.30, Clickmeeting,
  • 05 czerwiec 2023 r., g. 18.00-19.30, Clickmeeting.

Ważne składniki w produktach żywnościowych i ich wykorzystanie w dietetyce

Opiekunowie koła naukowego:

mgr inż. Joanna Grzyb

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Analiza badań i publikacji naukowych dotyczących składu i składników żywności.
  • Poszerzanie wiedzy w zakresie składu produktów żywnościowych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Analiza bieżącej literatury naukowej i naukowych baz danych obejmujących tematyczne publikacje z zakresu dietetyki i składu żywności.
  • Przygotowanie publikacji tematycznych i artykułów popularnonaukowych do czasopism branżowych.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Publikacje tematyczne i branżowe z obszaru dietetyki, chemii żywności.
  • Dostęp do międzynarodowych baz naukowych.
  • Możliwość otwartej dyskusji i wymiany poglądów.

Terminarz spotkań:

  • 03 kwiecień 2023 r., g. 12.00-13.00, Clickmeeting,
  • 22 maj 2023 r., g. 12.00-13.00, Clickmeeting,
  • 05 czerwiec 2023 r., g. 12.00-13.00, Clickmeeting.

Żywienie w sportach zespołowych

Opiekunowie koła naukowego:

dr n. o kult. fiz. Krzysztof Mizera

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Koła Naukowego:

  • Pogłębienie wiedzy z zakresu żywienia i suplementacji w sportach zespołowych.

Czym zajmuje się Koło (obszary zainteresowań)?

  • Żywienie i suplementacja w sporcie.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Przyjazną atmosferę.
  • Pogłębienie wiedzy.
  • Dostęp do komputerów z programem dietetycznym.

Terminarz spotkań:

  • 14 marzec 2023 r., g. 15.15-16.45, AJ195,
  • 11 kwiecień 2023 r., g. 12.00-13.30, AJ195,
  • 24 maj 2023 r., g. 12.00-13.30, Clickmeeting,
  • 06 czerwiec 2023 r., g. 12.00-13.30, Clickmeeting.
Hair make up - kolorowe recepturowanie

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Edyta Leśniewska-Felczak

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania produktów kosmetycznych do upiększania/koloryzowania włosów.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • surowców kosmetycznych,
    • recepturowania,
    • produktów kosmetycznych,
    • surowców aktywnie,
    • surowce koloryzujące,
    • barwniki i pigmenty.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 19 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7
  • 16 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18
  • 08 czerwiec 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Holistyczna praktyka kosmetologiczna

Opiekunowie klubu:

mgr Marta Majszyk-Świątek

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Klubu:

  • Holistyczne podejście do kosmetologii.
  • Prawidłowe przeprowadzanie wywiadu kosmetycznego i realizowanie beauty planu.
  • Zasady wykonywania beauty konsultacji w wersji online i offline.
  • Odpowiednia interpretacja wskazań i przeciwwskazań zabiegowych.
  • Umiejętne dobieranie składników aktywnych w sekwencjach zabiegowych.
  • Propagowanie wpływu zdrowej diety oraz zdrowego stylu życia na stan skóry.
  • Zasady rozmowy z klientem, empatia oraz profesjonalne podejście do klienta podczas konsultacji.
  • Prawidłowy dobór zabiegów do problemów skórnych, wyznaczanie odpowiednich serii zabiegowych.
  • Edukacja klienta odnośnie odpowiedniej pielęgnacji pozabiegowej i domowej.

Czym zajmuje się Klub?

  • Efektywne tworzenie beauty planów podczas konsultacji online i offline.
  • Odpowiednia interpretacja wywiadu i ankiety z klientem w celu doboru odpowiednich zabiegów i pielęgnacji
  • Umiejętne edukowanie klienta w kwestiach pielęgnacji pozabiegowej oraz domowej.
  • Propagowanie holistycznego podejścia do swojego ciała i skóry uwzględniając odpowiedni styl życia, dietę i wpływ czynników zewnętrznych.
  • Mindfulness w pracy kosmetologa oraz w podejściu klienta.
  • Tworzenie holistycznych planów zabiegowych.
  • Wykonywanie zabiegów w nurcie holistycznym, zgodnie z potrzebami skóry, poprzedzone odpowiednim wywiadem.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Praktyczną naukę holistycznego podejścia do klienta z uwzględnieniem diety, stylu życia i czynników zewnętrznych.
  • Naukę tworzenia beuaty planów w konsultacjach online i offline, przeprowadzanie odpowiednich konsultacji.
  • Dobór i wykonywanie odpowiednio dobranych zabiegów kosmetologicznych.
  • Możliwość rozwoju naukowego oraz poszerzanie swoich horyzontów.

Terminarz spotkań:

  • 23 marzec 2023 r., g. 10.00-14.00, BW18 s. 2.5
  • 29 marzec 2023 r., g. 20.00-22.00, Clickmeeting
  • 05 kwiecień 2023 r., g. 14.00-18.00, BW18 s. 2.5
  • 12 kwiecień 2023 r., g. 20.00-22.00, Clickmeeting
  • 20 kwiecień 2023 r., g. 10.00-14.00, BW18 s. 2.5
  • 26 kwiecień 2023 r., g. 14.00-18.00, BW18 s. 2.5
  • 11 maj 2023 r., g. 20.00-22.00, Clickmeeting,
  • 24 maj 2023 r., g. 14.00-18.00, BW18,
  • 30 maj 2023 r., g. 10.00-14.00, BW18,
  • 07 czerwiec 2023 r., g. 20.00-22.00, Clickmeeting,
  • 14 czerwiec 2023 r., g. 14.00-18.00, BW18.
Kosmetyki do makijażu - od projektu do receptury

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Paula Jakubik

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania i recepturowania produktów kosmetycznych do makijażu.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
  • surowców kosmetycznych,
  • recepturowania,
  • produktów kosmetycznych,
  • kosmetyki dekoracyjnej.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 03 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 24 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 31 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Kosmetyki do pielęgnacji ciała - projekt własnego produktu

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Małgorzata Wodecka

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania i recepturowania produktów kosmetycznych do pielęgnacji ciała.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • surowców kosmetycznych,
    • recepturowania,
    • produktów kosmetycznych,
    • surowców aktywnych.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną,
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy,
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 29 marzec 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.6,
  • 11 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18,
  • 31 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Kosmetyki do pielęgnacji twarzy - projekt własnego produktu

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Małgorzata Wodecka

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania i recepturowania produktów kosmetycznych do pielęgnacji twarzy.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • surowców kosmetycznych,
    • recepturowania,
    • produktów kosmetycznych,
    • surowców aktywnych dedykowanych do danej cery.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 03 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.6,
  • 16 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18,
  • 22 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Kosmetyki do pielęgnacji włosów - projektowanie receptury

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Edyta Leśniewska-Felczak

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania i recepturowania produktów kosmetycznych do pielęgnacji włosów.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • surowców kosmetycznych,
    • recepturowania,
    • produktów kosmetycznych,
    • surowców aktywnych kondycjonujących.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 06 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.6,
  • 26 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 18 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Kosmetyki ochronne - recepturowanie

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Edyta Leśniewska-Felczak

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do projektowania i recepturowania produktów kosmetycznych ochronnych.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • surowców kosmetycznych,
    • recepturowania,
    • emulgowania,
    • ochrony kosmetycznej,
    • produktów kosmetycznych.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 29 marzec 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 11 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18,
  • 29 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Optymalizacja receptury kosmetycznej pod kątem efektywności działania substancji czynnych

Opiekunowie klubu:

dr n. med. Katarzyna Pytkowska

Forma: on-line/stacjonarna

Cele Klubu:

  • Pogłębienie wiedzy o recepturze kosmetycznej.
  • Przygotowanie do samodzielnego recepturowania nowoczesnych kosmetyków.

Czym zajmuje się Klub:

  • Działanie kosmetyków.
  • Ocena sensoryczna.
  • Ocena instrumentalna.
  • Potwierdzanie deklaracji marketingowych.
  • Tworzenie protokołów badania.
  • Badania naukowe w zakresie chemii kosmetycznej i kosmetologii.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zajęcia w laboratorium chemii kosmetycznej.

Terminarz spotkań:

  • 23 marzec 2023 r., g. 16.00-17.00, BW18 s. 1.4,
  • 17 kwiecień 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 0.2,
  • 11 maj 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 0.2,
  • 05 czerwiec 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 0.2.
Ortopodologia

Opiekunowie Klubu:

mgr Magdalena Owczarek, dr n. o kult. fiz. Joanna Łuczak

Forma: stacjonarna

Dla kogo: Kosmetologia mgr, ścieżka kształcenia: Podologia

Cele Klubu:

  • Rozwijanie indywidualnych zainteresowań.
  • Przygotowanie do realizacji prac dyplomowych o tematyce podologicznej.
  • Rozwiązywanie problemów związanych z obszarem podologii.
  • Ocena wpływu czynników chorobowych na występowanie nieprawidłowości w kończynach dolnych.
  • Ocena wpływu aktywności fizycznej o różnym natężeniu na stopy.

Czym zajmuje się Klub?

  • Organizacją cyklicznych seminariów naukowych.
  • Poszerzaniem wiedzy studentów w obszarze podologii, kinezyterapii, fizykoterapii i masażu.
  • Współpraca z innymi kołami naukowymi.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Dostęp do nowoczesnej aparatury.
  • Dostęp do profesjonalnych kosmetyków firm polskich i zagranicznych.
  • Dostęp na profesjonalnych narzędzi.
  • Praktyczną możliwość zapoznania się z badaniem fizjoterapeutycznym.
  • Zastosowanie kinesio-tapingu w podologii.
  • Wykorzystanie zabiegów fizykoterapeutycznych w podologii.
  • Zastosowanie ćwiczeń w deformacjach i schorzeniach występujących w kończynach dolnych.
  • Miłą atmosferę.
  • Dostęp do zasobów biblioteki.

Terminarz spotkań:

  • 25 kwiecień 2023 r., g. 09.00-13.00, BW18 s. 2.4.
Perfumeria - podstawy w praktyce

Opiekunowie klubu:

mgr inż. Agnieszka Stateczna-Mędrek, mgr inż. Paula Jakubik

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Celem jest przygotowanie Uczestników do praktycznego podejścia do zagadnień perfumeryjnych.

Czym zajmuje się Klub?

  • Klub zajmuje się zagadnieniami z zakresu:
    • związków zapachowych,
    • kompozycji perfumeryjnych,
    • podstaw perfumerii,
    • nut zapachowych.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Salę laboratoryjną.
  • Materiały.
  • Surowce.
  • Sprzęt jednorazowy.
  • Aparaturę.

Terminarz spotkań:

  • 04 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 17 kwiecień 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18 s. 0.7,
  • 18 maj 2023 r., gr. I - g. 08.00-13.00, gr. II - g. 13.00-18.00, BW18.
Podstawy masażu klasycznego w praktyce kosmetologa

Opiekunowie klubu:

mgr Jacek Hernik

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Wykształcenie świadomości i rozumienia masażu klasycznego jako metody o uniwersalnym potencjale oraz możliwości powszechnego stosowania, nie tylko w fizjoterapii.
  • Zdobycie i ugruntowanie wiedzy na temat oddziaływania masażu klasycznego opartej na mechanizmach fizjologicznych.
  • Poznanie zasad ogólnych wykonania masażu klasycznego.
  • Nabycie umiejętności poprawnego wykonywania technik masażu klasycznego.
  • Akcentowanie umiejętności i konieczności stosowania masażu klasycznego we wskazaniach występujących w praktyce kosmetologa gabinetowego.
  • Nabycie umiejętności wykorzystania masażu klasycznego jako powszechnej metody codziennej profilaktyki zdrowia.
  • Doskonalenie umiejętności manualnych.
  • Nabywanie i gruntowanie praktyki pracy z ciałem.
  • Doskonalenie kompetencji osobistych i społecznych.

Czym zajmuje się Klub (obszary zainteresowań)?

  • Propagowanie umiejętności pracy manualnej w środowisku kosmetologicznym.
  • Nabycie i doskonalenie umiejętności wykorzystania masażu klasycznego stosowanego jako jednej z podstawowych metod pracy z ciałem w gabinecie kosmetologicznym.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Zajęcia w formie stacjonarnej z pełnym przestrzeganiem aktualnych wymogów sanitarno-epidemiologicznych.
  • Odpowiednio wyposażoną w sprzęt, materiały i media pracownię do zajęć praktycznych w siedzibie Uczelni.
  • Fachową i doświadczoną opiekę merytoryczną oraz pedagogiczną.
  • Zajęcia w małych, maksymalnie 14-osobowych grupach zapewniających pełną indywidualizację pracy.
  • Bezstresową, sympatyczną i twórczą atmosferę zajęć.

Terminarz spotkań:

  • 29 marzec 2023 r., g. 17.00-20.00, BW18 s. 0.13,
  • 05 kwiecień 2023 r., g. 17.00-20.00, BW18 s. 0.13,
  • 12 kwiecień 2023 r., g. 17.00-20.00, BW18 s. 0.13,
  • 19 kwiecień 2023 r., g. 17.00-20.00, BW18 s. 0.13,
  • 26 kwiecień 2023 r., g. 17.00-20.00, BW18 s. 0.13.
Wizaż i stylizacja

Opiekunowie klubu:

Wioletta Uzarowicz

Forma: stacjonarna

Cele Klubu:

  • Kreowanie możliwości pogłębiania specjalistycznej wiedzy z zakresu wizażu i stylizacji, profesjonalnych technik pracy w zawodzie wizażysty.
  • Rozwój indywidulnych zainteresowań uczestników.

Czym zajmuje się Klub (obszary zainteresowań)?

  • Kreowanie wizerunku.
  • Makijaż profesjonalny.
  • Analiza kolorystyczna – indywidualna praca z klientką.
  • Doskonalenie technik wizażu profesjonalnego.
  • Trendy w modzie wizażu i stylizacji.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Materiały dydaktyczne.
  • Kosmetyki profesjonalne.
  • Prezentację merytoryczną.
  • Zajęcia praktyczne.
  • Akcesoria.

Terminarz spotkań:

  • 18 kwiecień 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 1.3,
  • 12 maj 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 1.3,
  • 13 czerwiec 2023 r., g. 15.00-18.30, BW18 s. 1.3.
Żywienie i suplementacja w różnych dyscyplinach sportu i okresach przygotowawczych i startowych

Opiekunowie klubu:

mgr Justyna Mizera

Forma: stacjonarna/on-line

Cele Klubu:

  • Praktyczne przygotowanie do komponowania diet sportowych.

Czym zajmuje się Klub?

  • Dietetyka sportowa,
  • Suplementacja,
  • Żywienie okołotreningowe,
  • Żywienie startowe.

Podczas zajęć zapewniamy:

  • Dostęp do programu do układania diet.

Terminarz spotkań:

  • 28 marzec 2023 r., g. 11.00-12.30, Clickmeeting,
  • 15 kwiecień 2023 r., g. 13.30-15.00, AJ195,
  • 11 maj 2023 r., g. 11.00-12.30, Clickmeeting,
  • 03 czerwiec 2023 r., g. 13.30-15.00, AJ195.

REGULAMIN ORGANIZACJI STUDENCKICH

Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

 

Rektor Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie stwierdza zgodność Regulaminu organizacji studenckich z ustawą Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce z dnia 20 lipca 2018 r. (Dz. U. poz. 1668 z późn. zm.) oraz Senatem Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.

 

Postanowienia ogólne

  1. W Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie funkcjonują oficjalnie dwa typy organizacji studenckich, zrzeszające studentów Uczelni, a mianowicie:
    1. koło naukowe – jednostka, której celem jest działalność naukowa i samokształcenie jej członków;
    2. klub praktycznego przygotowania zawodowego – jednostka, której celem jest działalność skupiająca się na rozwoju umiejętności praktycznych jej członków, jak również rozwoju ich kompetencji społecznych właściwych dla studiowanego kierunku.
  2. Dopuszcza się powołanie innych podmiotów, zrzeszających studentów Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, na wniosek złożony przez, co najmniej 25 studentów. Stosowny wniosek przedkładany jest do zaopiniowania przez Samorząd Studentów, a w dalszej kolejności do wiadomości Rektora.
  3. Nad każdą z organizacji studenckich nadzór sprawuje Opiekun.
  4. Organizacje studenckie Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie mogą podejmować współpracę z organizacjami krajowymi i zagranicznymi o takich samych celach i obszarach działalności.
  5. Działalność organizacji studenckich Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie jest całkowicie finansowana z pozyskanych przez nich środków własnych. Opiekunowie organizacji studenckich mają prawo do wnioskowania o przyznanie dodatkowych środków pieniężnych na swoją działalność do Władz Uczelni.

 

 

Cele i zadania organizacji studenckich

  1. Celem działalności organizacji studenckich jest:
    1. zainteresowanie studentów problematyką związaną ze studiowanym kierunkiem studiów lub ścieżką kształcenia,
    2. zastosowanie zdobytej w procesie uczenia się wiedzy w rozwijaniu zainteresowań naukowo – badawczych studentów,
    3. rozwijanie umiejętności praktycznych oraz kompetencji społecznych właściwych dla studiowanego kierunku studiów,
    4. propagowanie indywidualnych i grupowych osiągnięć studentów Uczelni, zarówno w obszarze badań empirycznych, jak i pracach rozwojowych,
    5. międzykierunkowej integracji studentów oraz pracowników Uczelni,
    6. rozwijanie osobowości swoich członków i pobudzanie w nich postaw sprzyjających do rozwoju zawodowego.
  2. Do zadań organizacji studenckich należy:
    1. organizowanie różnych form kształcenia pozaformalnego, zgodnych z ofertą edukacyjną Uczelni,
    2. organizowanie wspólnych inicjatyw o charakterze szkoleniowym, naukowym, kulturalnym i towarzyskim z organizacjami studenckimi reprezentującymi inne uczelnie wyższe,
    3. organizowanie wspólnych inicjatyw o charakterze naukowym i kulturalnym z ośrodkami i laboratoriami badawczymi, których działalność jest zbieżna z ofertą edukacyjną Uczelni,
    4. nawiązywanie, dbanie i umacnianie kontaktów z przedstawicielami środowiska społeczno – gospodarczego, poprzez zaangażowanie w swoje działania całej społeczności akademickiej WSIiZ w Warszawie.

 

Zasady członkostwa

oraz prawa i obowiązki członków organizacji studenckich

  1. Podstawą członkostwa w organizacji studenckiej jest złożenie deklaracji członkowskiej, stanowiącej załącznik nr 1 do niniejszego Regulaminu.
  2. Członkiem organizacji studenckiej może być tylko osoba posiadająca status studenta Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, która w chwili składania deklaracji członkowskiej nie jest zawieszona w prawach studenta oraz nie jest wobec niej prowadzone postępowanie dyscyplinarne.
  3. Członkowie danej organizacji studenckiej powinni wykazywać się determinacją w dążeniu do zdobywania wiedzy, umiejętności praktycznych oraz rozwijania kompetencji społecznych w obszarze zgodnym z jej działalnością.
  4. Każdy członek ma prawo do:
    1. swobodnego wyrażania swoich opinii w zakresie prowadzonej działalności i podejmowanych inicjatyw,
    2. udziału w wydarzeniach organizowanych na terenie Uczelni oraz w siedzibie podmiotów wspierających działalność organizacji studenckiej,
    3. rezygnacji z dalszego członkostwa bez podawania przyczyny.
  5. Każdy członek organizacji studenckiej jest zobowiązany do:
    1. przestrzegania postanowień niniejszego Regulaminu,
    2. aktywnego uczestnictwa w pracach wybranej organizacji studenckiej, a co za tym idzie sumiennego wypełniania swoich obowiązków wyznaczonych przez Opiekuna,
    3. dbania o wizerunek organizacji studenckiej oraz nieposzlakowaną opinię swoją oraz pozostałych członków, a także dobre imię Opiekuna,
    4. natychmiastowego poinformowania Opiekuna o podjęciu decyzji o rezygnacji z dalszego udziału w strukturach organizacji studenckiej. Ponadto do przekazania wszystkich informacji, które są w posiadaniu tylko i wyłącznie studenta, a które mogą mieć wpływ na dalsze sprawne działanie reprezentowanej dotychczas organizacji studenckiej.
  6. Członkostwo w wybranej organizacji studenckiej wygasa wskutek:
    1. dobrowolnego złożenia rezygnacji do wiadomości Opiekuna,
    2. skreślenia z listy studentów WSIiZ w Warszawie,
    3. ukończenia studiów.
  7. Dopuszcza się możliwość uczestnictwa w pracach organizacji studenckich absolwentów Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, ale tylko i wyłącznie jako przedstawicieli środowiska społeczno – gospodarczego. Pełniąc tym samym rolę doradcy i obserwatora zewnętrznego.

 

Opiekun organizacji studenckiej

  1. Opiekunem organizacji studenckiej może być nauczyciel akademicki, którego wykształcenie, dorobek naukowy lub doświadczenie zawodowe jest zbieżne z podstawą działalności danej organizacji studenckiej.
  2. Rektor dopuszcza możliwość powołania na Opiekuna klubu praktycznego przygotowania zawodowego przedstawiciela ze środowiska społeczno – gospodarczego, którego działalność zawodowa skupia się na obszarze działania klubu.
  3. Do obowiązków Opiekuna organizacji studenckiej należy:
    1. wyznaczenie jej podstawowego celu działalności,
    2. kierowanie jej działalnością poprzez samodzielne podejmowanie bieżących decyzji koniecznych do sprawnego funkcjonowania,
    3. sprawowanie nadzoru, a przede wszystkim kontroli zgodności podejmowanych inicjatyw z postawionym głównym celem działalności i celami szczegółowymi,
    4. reprezentowanie jej interesów wobec Władz WSIiZ w Warszawie i podmiotów zewnętrznych,
    5. ewidencjonowanie jej członków,
    6. dbanie o prawidłowe dysponowanie środkami finansowymi będącymi w jej posiadaniu.
  4. W przypadku czasowej niezdolności do sprawowania opieki nad organizacją studencką, Opiekun wyznacza swojego czasowego zastępcę.
  5. W przypadku całkowitej niezdolności do sprawowania opieki nad organizacją studencką przez Opiekuna, Rektor podejmuje decyzję o jej rozwiązaniu, bądź wyznaczeniu nowego Opiekuna.

 

Postanowienia końcowe

  1. Regulamin organizacji studenckich wchodzi w życie od r/a 2019/2020.
  2. Regulamin organizacji i funkcjonowania uczelnianych organizacji studenckich uchwalony w dniu 1 października 2015 r. traci swoją moc.

 

Do pobrania

  • Załącznik deklaracja członkowska
Monika Gałązka WSIiZ

Osoba odpowiedzialna za działalność organizacji studenckich:

Oktawia Romanowska
Specjalista ds. nauki
tel.: +48 22 562 35 31

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Monika Gałązka WSIiZ

Nadzór merytoryczny nad działalnością Klubów Praktycznego Przygotowania Zawodowego:  

dr n. społ. Joanna Klonowska
Prorektor ds. organizacyjnych i studenckich

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Monika Gałązka WSIiZ

Nadzór merytoryczny nad działalnością Kół Naukowych:  

dr n. chem. Sebastian Grzyb
Rektor WSIiZ

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 


  

 

 

Dla Studenta

  • E-Dziekanat
  • Kształcenie
    • Proces dyplomowania
      • Praca dyplomowa
      • Praktyczny egzamin zawodowy
      • Egzamin dyplomowy na kierunku Pielęgniarstwo
      • Konkurs na najlepszą pracę dyplomową
      • Studia podyplomowe
    • Materiały do pobrania
    • Praktyki
      • Praktyki
    • Programy Studiów
    • Organizacja roku akademickiego
  • Wsparcie
    • Biuro Karier
    • Biuro ds. osób niepełnosprawnych
      • Punkt Konsultacyjny
    • Biblioteka
      • Informacje ogólne
      • Publikacje tradycyjne
      • Publikacje elektroniczne
    • Biuro Stypendiów
    • Biuro Stypendia
    • Polityka wsparcia
  • Rozwój
    • Organizacje studenckie
    • ERASMUS +
    • Badanie Losów Zawodowych Absolwentów
  • Stypendia
  • Informator dla studentów
REKRUTACJA
 
Zadzwoń do nas+48 22 562 35 00WhatsApp+48 515 335 376
Napisz do nasrekrutacja@wsiiz.pl
Przyjedź do nas ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-366, Warszawa

 

Polityka Prywatności

Mapa Strony

  • Chemia żywności inżynier
  • Dietetyka kliniczna studia
  • Dietetyk studia
  • Kosmetologia studia
  • Organizacja i zarządzanie w ochronie zdrowia

 

Kampus nr 1

Ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18
02-366 Warszawa

logo_szary.png 

Kampus nr 2

Al. Jerozolimskie 195 A
02-222 Warszawa

 

BIP

Copyright © 2020. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia.
 
Opieka - DoCom
Autor: windweb.pl

Back to top

Pliki Cookies

Ta strona korzysta z „ciasteczek”, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Klikając „Zgadzam się”, wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. Możesz jednak spersonalizować ustawienia plików cookies klikając „Ustawienia plików cookies”.

Ustawienia plików cookies Zgoda